NASTAVAK ETNIČKOG IŽIVLJAVANJA ALBANSKE STRANE! Bjegović: U 4 tačke on sprovodi nedela! Šta znači UMERENI BRISELSKI SPORAZUM?
Foto: Kurir Televizija, Kosovoonline

kosovo i metohija

NASTAVAK ETNIČKOG IŽIVLJAVANJA ALBANSKE STRANE! Bjegović: U 4 tačke on sprovodi nedela! Šta znači UMERENI BRISELSKI SPORAZUM?

SRBI NA KIM -

Još jedan Srbin uhapšen je na KiM.

Milun Milenković Lune, trener kik boksa uhapšen je u centru Kosovske Mitrovice, u frizerskom salonu koji je bio opkoljen sa 8 blindiranih vozila.

Zbog akcije hapšenja čule se sirene u gradu. Hapšenje Miluna Milenkovića je provokacija i zločin Aljbina Kurtija, kojim pokušava da izazove rat u srcu Evrope, poručio predsednik Vučić u razgovoru sa troje američkih senatora.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković takođe ističe da je premijer privremenih institucija u Prištini pokazao da je zainteresovan isključivo za sukobe i rat.

Prof dr. Miroslav Bjegović, profesor bezbednosti i Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost gostovali su povodom ovih dešavanja u studiju Kurir televizije i razgovarali sa voditeljkom Oljom Lazarević.

Miroslav Bjegović, Nebojša Obrknežev
foto: Kurir tv

Bjegović misli da je jasno da iza svih agresvinih mera i akcija stoji ALjbin Kurti i njegov krajnji cilj:

- On želi da dovede Srbe da napuste teritoriju i da se osete ugroženi. Od kako je krenuo sa agresivnim merama, uz pomoć "kosovske" specijalne policije i asistenciju Kfora, znači da Srbi nemaju nikakva prava, ne samo pravo glasa i pravo na rad - smatra Bjegović i dodaje:

- EU reaguje na rečima, ali ne na delima..

Obrknežev ukazuje na to da je borbena gotovost Srbije i dalje podignuta na visoki nivo.

Miroslav Bjegović, Nebojša Obrknežev
foto: Kurir tv

- Sagledavši situaciju na terenu, malo se smirilo. Ovo je treći čovek koji je uhapšen. U narednom periodu može se dešavati eskalacija sukoba. Kurti je predao neke predloge koje regulišu u deeskalaciju sukobu. Od četiri tačke, prve dve vezane su za hapšenje Srba, onih koji su navodno učestvovali u sukobima, a druge dve tačke govore o tome da dolazi do "umerenog briselskog sporazuma". Po tim tačkama vidimo da će i u narednim danima dolaziti do upada i hapšenja - kaže Obrknežev.

06:26

HAPŠENJE MILUNA MILENKOVIĆA: NASTAVAK ETNIČKOG IŽIVLJAVANJA ALBANSKIH TERORISTA

Dopisnik Kurira, Darko Mirković, na KiM javio se u studio, tokom razgovora, oslikavši situaciju na KiM, izjavom da je situacija sve samo ne mirna.

- U svim srpskim sredinama navikli su se na ovakav način života. Još jedno pitanje je ko je sledeći za hapšenje? Poznata je činjenica da je Aljbin Kurti objavio spisk ljudi koje smatra za "teroriste". Vaši gosti su rekli da je situacija mirna, međutim mi na terenu ne osećamo taj mir. Hapšenje Luneta bilo je planirano još za prošlu nedelju! Postoji strah ko će biti sledeći? Imamo i činjenicu da imamo raskorak Kurtija i opozicije, i činjenicu da je u Đakovici zakazana sednica takozvane vlade "Kosova", ali je Edi Rama otkazao, jer se ne slaže sa politikom Aljbina Kurtija - preneo je Mirković.

Bjegović kaže da Aljbin Kurti, svakako, radi ono što se od njega traži i da neće ni imati sankcije za svoja nedela.

- Normalno bi bilo da se nelegalne specijalne jedinice povuku sa Severa Kosova i Metohije, a Kfor bi trebalo da bude taj koji ima tu odgovornost. Kfor ne čini ono za šta je njegov mandat zadužen. Srpska strana poziva na mir, na razgovore, ali sa druge strane, narod je na ivici i došao je da praktično ne zna šta da radi - rekao je Bjegović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track