PRVI SNIMAK MARKA MILOŠEVIĆA OD MIRINE SAHRANE: Ostario, osedeo, promenio se, ne biste ga prepoznali! Evo kako sad izgleda (VIDEO)
Foto: screenshot Twitter

Sin nekadašnjeg predsednika srj pojavio se u Moskvi

PRVI SNIMAK MARKA MILOŠEVIĆA OD MIRINE SAHRANE: Ostario, osedeo, promenio se, ne biste ga prepoznali! Evo kako sad izgleda (VIDEO)

Društvo -

Marko Milošević, sin bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, pojavio se prvi put u javnosti prvi put od sahrane svoje majke Mirjane Mire Marković u Moskvi 2019. godine.

On je snimljen u Moskvi na otkrivanju spomenika svom ocu, i to u društvu Aleksandra Zaldastanova zvanog Hirurg, bliskog saradnika i prijatelja Vladimira Putina i vođe opskurne motociklističke grupe "Noćni vukovi".

Na snimku koji traje nešto manje od 50 sekundi, Zaldastanov najavljuje Miloševića, koji se potom obraća okupljenima ponavljajući reči svog oca zapisane na spomeniku.

Marko Milošević, Slobodan Milošević, Spomenik
foto: screenshot Twitter

- Kao što je ovde na tablici napisano, mi smo, nažalost, bili proba onoga se dogodilo sa Rusijom i što se sada događa u Ukrajini. Jugoslovenski ratovi su to isto, samo je sada u Ukrajini – ubrzana varijanta. Mi smo nažalost, bitku izgubili, ali rat, nadam se, nismo. Na našim greškama i na našoj sudbini, Rusi su naučili lekciju i pobedićemo! Za pobedu - rekao je Milošević, stojeći ispred srpske zastave, nakon čega je jedan od okupljenih uzviknuo "Srbina čuva slava!"

Ostario i osedeo

Inače, Miloševićev sin izgleda poprilično neprepoznatljivo u odnosu na poslednje dostupne fotografije od pre nekoliko godina, od vremena sahrane njegove majke, ali i od više od 20 godina kad je živeo ovde - vidno je ostario i osedeo.

On se nije pojavljivao u javnosti nakon što je, nakon pada režima svog oca 5. oktobra pobegao u Rusiju pošto je prethodno optužen zbog sumnji za učešće i u organizovanom kriminalu. Već 7. oktobra napustio je Srbiju i preko Pekinga otišao u Moskvu gde je dobio politički azil.

Život u moskovskoj ilegali

Od tada je živeo u potpunoj ilegali, o njemu su tek povremeno stizale informacije, pričalo se da vodi unosan biznis u ruskoj prestonici, da se ponovo oženio... U Srbiji je za njim na snazi poternica Interpola, po kojoj bi trebalo da bude uhapšen ako bi se pojavio u zemlji.

Marko na majčinoj sahrani
Marko na majčinoj sahranifoto: Alfa Moskva / BK televizija

Inače, spomenik Slobodanu Miloševiću otkriven je u Moskvi na Trgu Evrope koji se nalazi u širem centru ruske prestonice.

01:42

Podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću u Moskvi

Spomenik dva metra visok napravio je srpski vajar Dragan Radenović koji je priznat i cenjen i u Rusiji jer je član Ruske akademije umetnosti.

Kurir.rs/Blic/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track