VERUJE SE DA JE OVA DEVOJKA UNUKA SLOBE MILOŠEVIĆA KOJU NIKAD NIJE UPOZNAO Zovu je Maja ali je pravo ime dobila po njoj (FOTO)
Foto: Alfa Moskva / BK televizija

majka joj je ruskinja

VERUJE SE DA JE OVA DEVOJKA UNUKA SLOBE MILOŠEVIĆA KOJU NIKAD NIJE UPOZNAO Zovu je Maja ali je pravo ime dobila po njoj (FOTO)

Politika -

BEOGRAD/MOSKVA - Za ovu se veruje da je unuka pokojnog bračnog para Milošević, Slobodana - nekadašnjeg predsednika SRJ i Srbije, i njegove supruge Mirjane, predsednice JUL-a.

MISTERIOZNA LEPOTICA JE JEDINA SLOBINA UNUKA? Pojavila se na komemoraciji Mire Marković, i svi su je gledali znatiželjno! Da li je ona ćerka Marka Miloševića i Ruskinje Valerije? (FOTO)

Mira Marković, komemoracija
foto: Alfa Moskva / BK televizija

Javnost je imala prilike da je prvi put vidi na kremaciji pokojne Mire Marković, u Moskvi, gde je živela po izručenju supruga Slobodana u Hag i odlasku iz Srbije.

To je bio prvi put i da je javnost u Srbiji tada, posle 13 godina, videla i njenog sina Marka Miloševića.

Marko Milošević
foto: Alfa Moskva / BK televizija

Međutim, lepa i mlada devojka neočekivano je privukla mnogo više pažnje od Slobodanovog sina.

Naime, sa Markom je tada na ispraćaju za kremaciju sve vreme stajala devojka plave kose, za koju su mnogi pretpostavili da je njegova ćerka iz braka sa Ruskinjom, Valerijom.

Poznato je da Slobin sin ima ćerku Mariju, koju zovu Maja, i koja je tada imala oko 14 godina. Mnogi su primetili i da je devojka koja je sve vreme tužna stajala u sivom kaputu fizički slična Miloševiću, pa da je ona verovatno jedina Slobina unuka. Ime je najverovatnije dobila po tetki Mariji, ćerki Slobodana Miloševića.

Mira Marković, komemoracija
foto: Alfa Moskva / BK televizija

Podsetimo, Marko ima i sada već odraslog sina Marka, kog je dobio s Milicom Gajić, prvom suprugom.

UNUK I DEDA
UNUK I DEDA foto: Dragana Udovičić, EPA/ Miloš Vukadinović

Marko Milošević pobegao je u Rusiju 6. oktobra 2000, samo nekoliko sati posle svrgavanja s vlasti njegovog oca Slobodana Miloševića. Njegova majka Mirjana Marković pridružila mu se u Rusiji u februaru 2003. Supruga i sin Slobodana Miloševića 2008. dobili su politički azil u Rusiji.

Mlada ga rodila, sama ga odgajila
Mlada ga rodila, sama ga odgajilafoto: Dragana Udovičić

Godine 2008. on i njegova majka Mira Marković dobili su politički azil u ovoj zemlji.

Marko je navodno Ruskinju Valeriju, pisali su mediji, upoznao odmah nakon što je stigao u Moskvu, i s njom je godinama živeo u vanbračnoj zajednici.

Evo šta je domaća štampa pisala 2012. o deci Maji i Marku

Sin bivšeg predsednika Slobodana Miloševića živi sa nevenčanom suprugom Valerijom u Moskvi. Ne može da dobije stalni posao kao politički azilant niti može da se kreće po celoj Rusiji. Osim sina Marka, koji živi sa majkom Milicom u Požarevcu, Marko Milošević ima i devojčicu, koja je već krenula u školu, pisao je Telegraf pre 10 godina.

- Marko je sa Valerijom već godinama, a upoznali su se vrlo brzo nakon što je otišao iz Srbije, posle 5. oktobra 2000. Nakon toga dobili su ćerku i Marko s njom živi nevenčano - priča izvor blizak porodici. On dodaje da nije istina da sin Slobodana Miloševića ima privatni biznis u Rusiji.

- Ma kakav privatni biznis, sve te priče o kamionima i avionima koje se ovde pričaju su budalaština. Marko nije stalno zaposlen zbog statusa političkog azilanta i živi veoma skromno - navodi izvor.

Milica Gajić, prva Markova supruga, sa kojom je tada imao trinaestogodišnjeg sina Marka, živi na porodičnom imanju Slobodana Miloševića i Mire Marković u Požarevcu, u kući koja pripada Marku i njoj. Povodom vesti o Markovoj ćerki u Rusiji, Milica je odbila da da izjavu, objavio je tada Telegraf.

Izvor blizak porodici ispričao je i da je mali Marko u kontaktu sa svojim ocem u Rusiji.

- Marko ide u sedmi razred i dobro je dete. Najbolji je đak u odeljenju. Viđa se kad god je moguće s ocem, poslednji put je tamo bio za zimski raspust, čak je jednom išao i sa drugom u Rusiju, odlazi redovno za letnji raspust - objašnjava on.

Navodno, Milica i Mira Marković već dugo nisu u kontaktu.

- Mira je čak zabranila ljudima, zajedničkim prijateljima sa kojima je u kontaktu iz Srbije, da komuniciraju i viđaju Milicu i malog Marka - kaže izvor.

Novosti su 2005. objavile da se Marko Milošević ne vraća u Srbiju i da za ku­ću u Po­ža­rev­cu tra­ži mi­li­on evra ali da je supruga Milica navodno pro­tiv pro­da­je "jer se zna da se u Ru­si­ji ože­nio ne­kom Va­le­ri­jom i da že­li da joj uzme si­na". To je tada izjavio Mom­či­lo Velj­ko­vić, "ot­po­raš" iz Po­žarevca.

- Mi­li­ca zna da se Mar­ko u Ru­si­ji ože­nio ne­kom Va­le­ri­jom. Mno­go pa­ti za svo­jim si­nom, ali nje­go­va maj­ka, a Mar­ko­va ne­ven­ča­na su­pru­ga ne že­li si­na da vo­di u Ru­si­ju da vi­di oca, jer se bo­ji da joj ne­će do­zvo­li­ti da se vra­ti sa si­nom u Sr­bi­ju i Po­ža­re­vac. Mar­ko ho­će da ži­vi sa svo­jim si­nom Mar­kom i su­pru­gom Va­le­ri­jom. Zbog to­ga se Mi­li­ca su­prot­sta­vlja pro­da­ji imo­vi­ne u Po­ža­rev­cu. Mar­ko i nje­go­va su­pru­ga Va­le­ri­ja ima­ju pa­so­še Do­mi­ni­kan­ske Re­pu­bli­ke, ali ži­ve u Ru­si­ji, rekao je tada Veljković.

Kurir.rs

Bonus video:

00:29

Slobodan Milošević nije bio suicidalan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track