ZNAO SAM DA POSTOJI, DA JE CRNOGORAC I DA IMA SVE DESETKE Ali Slobi niko od kolega nije išao na ispite da ga sluša, zašto?! (FOTO)
Foto: printscreen

detalji iz mladosti

ZNAO SAM DA POSTOJI, DA JE CRNOGORAC I DA IMA SVE DESETKE Ali Slobi niko od kolega nije išao na ispite da ga sluša, zašto?! (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - On je bio četvrta godina, stariji, a ja prva... Sa Vukom Draškovićem... Znao sam da postoji, da je Crnogorac, da ima sve desetke i da mu niko nije išao na ispite, jer je bio previše krut... Inače, običaj je bio da desetkašima ideš na ispite, da naučiš nešto pametno...

Slobodan Milosevic
foto: printscreen

Ali za razliku od bubalica, on je razumeo gradivo... - otkrio je pre nekoliko godina poznati hrvatski TV novinar i voditelj Goran Milić koji je studirao sa Slobodanom Miloševićem na istom fakultetu.

Naime, popularni Goran Milić, koji je u vreme SFRJ televizijski posao radio u skoro svim većim centrima nekadašnje Jugoslavije, rođen je u Zagrebu ali je studirao u Beogradu na Pravnom fakultetu.

Na istom onom na kojem je diplomirao nekadašnji predsednik SRJ i Srbije Slobodan Milošević koji je slovio za izvanrednog studenta.

PREMINUO IGOR MANDIĆ, KULTNO IME JUGOSLAVIJE Čuveni hrvatski novinar i kolumnista bio je trn u oku jer je ovako govorio o Srbima

Slobodan Milosevic
foto: printscreen

Milić je otkrio da je sa Vukom Draškovićem bio generacija, te da su zajedno bili na godini.

Goran Milić je svojevremeno ispričao i da se drugi put sa Miloševićem sreo kad je otvarao banku u Njujorku, inače u to vreme 13. po snazi u tom gradu, te da mu je na otvaranje došao i Dejvid Rokfeler...

...a sve to zahvaljujući čuvenoj bankarki Borki Vučić.

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen/Alter ego

Biografija: Bio je od Vasojevića

Rođen je u Požarevcu 20. avgusta 1941. godine, u porodici oca Svetozara (1907 -1962) i majke Stanislave Milošević, rođene Koljenšić. Porodica vodi poreklo iz Lijeve Rijeke - iz srpskog plemena Vasojevići. Stanislava je bila učiteljica, a Svetozar profesor srpskog i ruskog jezika. Početkom Drugog svetskog rata, njegovi roditelji su se zajedno sa starijim sinom Borislavom nastanili u Požarevcu. Nakon rata otac je napustio porodicu i vratio se u Crnu Goru, a o porodici je nastavila da se stara majka.

U januaru 1959, Slobodan je kao gimnazijalac primljen u Savez komunista Jugoslavije (SKJ). Kao predsednik partijskog komiteta Pravnog fakulteta, početkom 1963. u toku rasprave o promenama Ustava, predložio je da se predviđeni naziv Federativna Socijalistička Republika Jugoslavija promeni u Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija, kako bi se više istaklo socijalističko obeležje države. Ovaj predlog je kasnije prihvaćen.

Venčao se sa drugaricom iz detinjstva

Godine 1965. venčao se drugaricom iz detinjstva i dugogodišnjom devojkom Mirjanom Marković, koja je do poslednjih dana ostala njegov pratilac, čak i u politici.

Bio je autor knjige „Godine raspleta“, prevedene na nekoliko stranih jezika. Iz braka sa suprugom Mirjanom Marković, predsednicom JUL-a, imao je kćerku Mariju i sina Marka.

Slobodan Milosevic
foto: printscreen

Završio je Pravni fakultet u Beogradu sa najvišim ocenama (1964, prosek ocena 8,90) i bio pobednik redovnog godišnjeg takmičenja u govorništvu.

Svoju karijeru je započeo u „Tehnogasu“, gde je radio Stambolić. Početkom osamdesetih bio je poslat u Njujork kao predstavnik „Beobanke“.

Marija Milošević
foto: Youtube Printscreen/Alter ego

Bio je rezervni kapetan Jugoslovenske narodne armije i nosilac Ordena rada sa srebrnim vencem i Ordena rada s crvenom zastavom, a 1994. godine je dobio i Orden Republike Srpske sa ogrlicom, Medalju Rige od Fere i Orden srpskog ratnika Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova do 1918. godine.

Kurir.rs/Youtube/Wikipedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track