BIO JE SLOBIN KADAR, PREMIJER SRBIJE, ŠEŠELJ GA POLIVAO VODOM A SFRJ ŽENE UZDISALE ZA NJIM Ovako sada izgleda Radoman Božović (69)
Foto: EPA/Maja Ilić

vremeplov: nestao iz politike i posvetio se biznisu

BIO JE SLOBIN KADAR, PREMIJER SRBIJE, ŠEŠELJ GA POLIVAO VODOM A SFRJ ŽENE UZDISALE ZA NJIM Ovako sada izgleda Radoman Božović (69)

Politika -

BEOGRAD - Bio je kadar Slobodana Miloševića, član SPS i premijer Srbije pre popularnog Šaje - Nikole Šainovića, a onda se povukao iz politike i prosto iščezao iz javnog života. Bio je i na funkciji predsednika Izvršnog veća Vojvodine.

SFRJ žene svojevremeno su uzdisale za njim - mlad, crn, markantan, a prvi je onda davnih devedesetih povremeno počeo da nosi pastelne džemperiće zahvaljujući kojima se razlikovao od ondašnjih sivih i dosadno obučenih tašna-mašna jugoslovenskih političara.

Radoman Božović
foto: EPA/Maja Ilić

Radoman Božović rođen je u selu Šipačno kod Nikšića 13. januara 1953. i profesor je Ekonomskog fakulteta i doktor ekonomskih nauka.

Završio je Ekonomski fakultet u Subotici, 1975. godine. Magistrirao je 1978. godine, a doktorirao je 1981. na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Na fakultetu počinje da se politički angažuje kroz Savez komunista Jugoslavije (SKJ). Od osnivanja, 1990. godine, uključuje se u Socijalističku partiju Srbije, koja ga 1991. kao svog kandidata imenuje na najpre na mesto predsednika Izvršnog veća AP Vojvodine, a potom na dužnost premijera Srbije, može se pročitati na Vikipediji.

Radoman Božović
foto: EPA/Ilaja Ilić

Na dužnosti premijera bio je do februara 1993. godine. Nakon toga je bio predsednik Veća građana Savezne skupštine SR Jugoslavije. Od marta 1999. godine do 5. oktobra 2000. godine bio je direktor Geneks grupe.

Radio je na subotičkom fakultetu u svojstvu asistenta, docenta, vanrednog i redovnog profesora na predmetu Politička ekonomija I i II. Profesor je na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu gde predaje na predmetu Politička ekonomija.

Šešelj i polivanje vodom

Ko pamti Skupštinu devedesetih, pamti i čuveno polivanje vodom u režiji lidera radikala Vojislava Šešelja. Božović se ni u to vreme kao ni danas nije privatno eksponirao a o njegovom privatnom životu zna se veoma malo.

U jednom trenutku, gotovo iznenada, samo je nestao iz domaće politike da bi se posvetio biznisu. Navodno je za opremanje kancelarije u Geneksu potrošio, kako se tada govorilo, skoro milion maraka a do njegovog kabineta stranke su navodno stizale posebnim liftom.

Geneks, Genex, Geneks kula
foto: Beta/Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda

Poslednji put se u medijima pojavio pre desetak godina kad se saznalo da se bavi privatnim konsultantskim biznisom za strane firme.

Međutim, s vremena na vreme iskoči i po koja njegova fotografija na društvenim mrežama a najzanimljiviji slučaj bio je kad se starleta i učesnica rijalitija Stanija Dobrojević slikala u zlatiborskom hotelu a igrom slučaja iza nje je uslikan i Radoman Božović!

Radoman Božović
foto: Instagram printscreen/Stanija Dobrojević

- Spektakularnost ove slike je ta što je u pozadini ni manje, ni više nego Radoman Bozović! Takva slika je velika retkost!, napisao je tada jedan od Stanijinih pratilaca na Instagramu!

Evo kako danas izgleda....

A bilo ga je i na Tviteru...

Kurir.rs/SĐP/Wikipedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track