KANCELARIJA ZA KIM: Pripadnici Kurtijeve kosovske policije maltretirali medicinske radnike iz Štrpca
Foto: Youtube/Kosovo Online

Kancelarija za KiM

KANCELARIJA ZA KIM: Pripadnici Kurtijeve kosovske policije maltretirali medicinske radnike iz Štrpca

SRBI NA KIM -

Pripadnici Kosovske policije maltretirali su noćas lekare i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Štrpcu tokom terenske intervencije, saopštila je Kancelarija za KiM.

"Oni su, naime, sanitetskim vozilom prevezli dvoje mladih do Kosovske Mitrovice koji su povredjeni u saobraćajnoj nesreći u Štrpcu. Po povratku, u blizini Vučitrna, njih je zaustavila Kosovska policija pod rotacijom i tretirala ih kao najveće kriminalce", navodi se u saopštenju Kancelarije.

Kako se dodaje, policajci su naterali zdravstvene radnike da izađu iz vozila u sred noći, pretresali vozilo, a potom ih grubo ispitivali da li imaju licencu i dozvole za rad uz uvrede i pretnje “ovo nije Srbija, ovo je država Kosovo” i poruke da neće moći više da rade, želeći da im oduzmu vozilo.

Štrpce, Dom zdravlja Štrpce
foto: Youtube/Kosovo Online

Kako svedoči medicinsko osoblje koje je doživelo ovo maltretiranje, sve je učestalije iživljavanje kojem su izloženi, lekari se zaustavljaju bez ikakvog povoda, čak i dok prevoze bolesnike, a ovo je već drugi put u nekoliko dana da se njihove kolege zastrašuju, navodi se u saopštenju.

"Za razliku od ovakvog nehumanog i necivilizacijskog ponašanja, zdravstveni radnici Doma zdravlja Štrpce nebrojeno puta su svojim sanitetima prevozili i povredjene Albance, nikad ne deleći pacijente prema etničkom ključu", dodaju iz Kancelarije za KiM.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track