Kosovska policija tvrdi: Profesionalno postupanje, deca nisu pretučena
Ilustracija, Foto: Mladen Miletić/Kurir Tv

SAOPŠTENJE

Kosovska policija tvrdi: Profesionalno postupanje, deca nisu pretučena

SRBI NA KIM -

Kosovska policija tvrdi u saopštenju da nisu tačni navodi dvoje dece da su ih policajci maltretirali i tukli, nakon što su ih zaustavili na motoru, i navodi da nije bilo neprofesionalnog ponašanja policijaskih pripadnika u tom slučaju.

U saopštenju se navodi da su u subotu u popodnevnim satima, patrole koje su bile na dežurstvu, na putu Izvor-Banjska, naišle na dva četvorotočkaša u kojima se vozilo pet osoba.

Jedan motocikl se nije zaustavio na policijski znak i policajci su za njima krenuli pešice, zbog neprohodnog puta. Na oko 150 metara od magistralnog puta, naišli su predmetni motocikl i na dve osobe.

Na toj lokaciji se, kako se navodi, pojavila i jedna žena, koja je rekla da je majka dve osobe koje je policija privela.

"Nakon provere lica i motocikla, kao i nakon obavljenog policijskog postupka, tri osobe su puštene. Vredi istaći da su policijske akcije sprovedene u skladu sa zakonskim procedurama i ni u kom slučaju nije bilo neprofesionalnog ponašanja policije. Različite izjave da je policija tukla dvoje dece su neistinite", navodi se u saopštenju kosovske policije.

Dodaje da se kosovska policija u skladu sa svojim nadležnostima obrađuje svaku žalbu koja je upućena i obaveštava Policijski inspektorat Kosova.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja