"SAMO SU SE KOD NAS LEČILI SRBI, A USKORO ĆE I NJIH TEROROM PROTERATI" Ivanović nema dilemu: Kurti planski vrši sve ovo (VIDEO)
Foto: Beta Saša Đorđević

kurir tv

"SAMO SU SE KOD NAS LEČILI SRBI, A USKORO ĆE I NJIH TEROROM PROTERATI" Ivanović nema dilemu: Kurti planski vrši sve ovo (VIDEO)

SRBI NA KIM -

Zbog rastućih pritisaka na Srbe na Kosovu i Metohiji, Srbija će insistirati na sazivanju sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija pre redovnog oktobarskog sastanka.

To je nedavno saopštio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, naglasivši da će odabrati optimalan trenutak za ovu inicijativu.

S druge strane, Aljbin Kurti, takozvani premijer, tvrdi da se na severu Kosova i Metohije "praktično smanjuju tenzije", istakavši kao argument da u tom regionu nije bilo incidenata već dva meseca kao podršku .

Vidovdanski skup, Severna Mitrovica, Kosovo
foto: Mladen Miletić/Kurir Tv

Gost Redakcije koji je diskutovao o ovoj temi i teroru Kurtije je načelnik odeljenja za plućne bolesti KBC "Kosovska Mitrovica" dr Milan Ivanović.

- Juče je na severu Mitrovice bila vremenska oluja, ali "Oluja" na Kosovu traje već 20 godina, s tim da je ona eskalirala u poslednjih godinu dana. Život postaje sve teži i nepodnošljiviji. Pokušaji ukidanja srpskih institucija poput Telekoma, pokušaj da se ljudima ospori pravo na život u ekonomskoj sferi. Ukidali su kafiće, restorane, kako bi se oslobodio put za nasilje koje dolazi sa juga. Tu je trebalo da bude ulica kojom bi albanski ekstremisti, teroristi ugrozili Srbe. Očigledno se radi o planskom, organizovanom teroru nad Srbima. Plan Kurtija izaziva, i može da izazove, još veće etničko čišćenje Srba - započeo je Ivanović.

Nedugo zatim je rekao da je bolnica u kojoj radi jedina u kojoj su Srbi mogli da potraže negu:

01:13

OD 24 STACIONIH INSTITUCIJA, SAMO SU SE KOD NAS LEČILI SRBI, A USKORO ĆE I NJIH PROTERATI Ivanović: Kurti planski vrši teror

- Nama ljudi dolaze iz raznih delova KiM, a mi smo svojevremeno bili jedina bolnica u kojoj su Srbi mogli da se leče, a bilo je 24 stacionarnih institucija, svuda su ih proterali, a uskoro će i naše pacijente da oteraju. Pa čak i naši zdravstveni radnici, humanitarna kriza će se pretvoriti brzo u humanitarnu katastrofu jer se ne radi o nedeljama, već o danima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

08:04

KURTI JE BITANGA, ALI SU JOŠ VEĆE ONI KOJI GA DRŽE TAMO Bajatović: Pitanje je trenutka kada će uvući i Grčku u VELIKI PROBLEM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja