PRIŠTINA PREKRIVENA CRVENO-CRNIM ALBANSKIM ZASTAVAMA: Ispisane SRAMNE poruke, slave nezavisnost Albanije (VIDEO)
Foto: Kurir TV

PRIŠTINA PREKRIVENA CRVENO-CRNIM ALBANSKIM ZASTAVAMA: Ispisane SRAMNE poruke, slave nezavisnost Albanije (VIDEO)

SRBI NA KIM -

Uz poruke posvećene jedinstvu Albanaca na prostoru Balkana, zastave crvene boje sa crnim dvoglavim orlom preplavile su centralne trgove u Prištini, u danu kada u Albaniji proslavljaju 111 godina od proglašenja nezavisnosti.

“Bez Kosova i Čamerije nema Albanije”, piše na jednoj od zastava koja se vijori na šetalištu uz hotel “Grand”, na kome je okačena višemetarsko državno obeležje Albanije.

Nedaleko, na sajli sa crveno crnim, okačene su zastave sa natpisima: “Kosova”, “Çamëria”, “Tetova”, “Ulqini”, “Lugina e Preshevës” (Preševska dolina), kojima organizator obeležavanja u Prištini, ukazuje koja su to područja u regionu nastanjena Albancima.

U delu šetališta u Prištini okačene su i zastave žuto-plave boje koje simbolizuju jednostrano proglašenu državnost na Kosovu. Na trgovima su vidljive i zastave SAD i Nemačke.

Povodom dana zastave Albanije odbornici Skupštine opštine Priština održali su svečanu sednicu, predsednica Vjosa Osmani odala je počast na grbu Adema Jašarija u Prekazu i Isi Boljetniju u selu Boljetin kod Kosovske Mitrovice.

Centralne institucije u Prištini proglasile su neradan dan, a premijer Aljbin Kurti prisustvovao je ceremoniji podizanja državne zastave u Valoni, u društvu premijera Albanije Edija Rame i ostalih albanskih državnika.

01:01

PRIŠTINA OKIĆENA ZASTAVAMA ALBANIJE! Južna pokrajina proslavlja praznik druge države

Izveštavaju “da je Valona ugostila stotine građana na ceremoniji podizanja državne zastave, uz zvuke državne himne i uz prisustvo najviših političkih ličnosti Albanije i Kosova, koji su odali počast visokom nacionalnom činu proglašenja nezavisnosti”.

Kurir.rs/Darko Mirković

Bonus video:

00:39

DANAS PRELOMNO U BRISELU: Ili se Beograd i Priština okreću normalizaciji, ili sledi eskalacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track