JOŠ DVA MESECA PRITVORA ZA UHAPŠENE SRBE NA KOSOVU I METOHIJI: Pantić i Zarić praznike čekaju u zatvoru u Podujevu
Foto: Youtube Printscreen

JOŠ DVA MESECA PRITVORA ZA UHAPŠENE SRBE NA KOSOVU I METOHIJI: Pantić i Zarić praznike čekaju u zatvoru u Podujevu

SRBI NA KIM -

Osnovni sud u Prištini produžio je meru sudskog pritvora Miomiru Pantiću i Žarku Zariću iz Istoka, protiv kojih se vodi istraga zbog navodno izvršenog krivičnog dela ratnog zločina.

Mera pritvora produžena je za još dva meseca, a Miomir Pantić i Žarko Zarić se trenutno nalaze u Zatvoru visoke bezbednosti u Podujevu, preneo je branilac Zarića, advokat Dejan Vasić.

"Iskreno govoreći i imajući u vidu da je Žarko povratnik u selu Ljuboža i da tamo živi poslednjih pola decenije kao jedini Srbin kilometrima naokolo, očekivao sam više sluha od suda i tužilaštva u pogledu ublažavanja mere", naveo je Vasić.

Najavljujući žalbu na rešenje, naveo je da će te argumente prezentovati Apelacionom sudu, od koga očekuje racionalniji pristup, obzirom da zaista, kako ističe, ne postoji niakva opasnost da će se postupak odvijati nesmetano.

Pantić i Zarić su uhapšeni u avgustu, u roku od 24 sata, a terete se za navodno počinjen ratni zločin u opštini Istok 1998-1999. godine.

Pantić je uhapšen na punktu Merdare a Zarić u svojoj kući u selu Ljubožde kod Istoka, gde živi od 2017. godine kao povratnik. Zarić je devedesetih godina bio komandir podstanice policije u selu Rakoš, dok je Pantić, prema podacima u Prištini, bio nekadašnji načelnik policije u Istoku.

Pantić je prema navodima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, interno raseljeno lice, koje nakon sukoba 1999. godine živi u Mladenovcu.

Kurir.rs/RTS

Bonus video:

03:23

KURTI PROVOCIRA, SRBI GLADUJU, SVE JE TEŽE NA SEVERU Novinar iz Kosovske Mitrovice: Odugovlačiće ba sve načine, MLEKA VIŠE NEMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track