REDOVI ZA VAUČERE I NA KOSMETU! Dragana već zna i kuda će: Dosta znači, sve što država daje, dobro dođe! (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen/Kosovo online

gužva U poštama na centralnom Kosovu

REDOVI ZA VAUČERE I NA KOSMETU! Dragana već zna i kuda će: Dosta znači, sve što država daje, dobro dođe! (VIDEO)

SRBI NA KIM -

U poštama na centralnom Kosovu jutros je počelo prijavljivanje za turističke vaučere u iznosu od 10.000 dinara, a ekipa portala Kosovo onlajn zatekla je veliku gužvu ispred pošte u Gračanici.

Broj prijava je, u međuvremenu, već dostigao 100.000.

Dragana Gigić iz Gornje Brnjice planira da vaučere iskoristi za odmor u Sijarinskoj banji.

"Dosta znači, sve što država daje dobro dođe. Za nas ovde na Kosovu svaka pomoć je dobro došla. Ne treba puno od dokumentacije, prebivalište, lična karta, rezervacija gde planirate da odmarate i dokaz o primanjima ili iz Nacionalne službe za zapošljavanje ako niste zaposleno lice", rekla je Gigić.

Slavica Popović iz Gračanie rekla je za Kosovo onlajn da nije bilo teško prikupiti traženu dokumentaciju.

"Mnogo znači, ali gužva je velika, pa ne znam. Razmišljam da odustanem, hladno je. Skoro dva sata čekamo, sporo ide. Predavala sam i prošle godine. Ova pomoć države mnogo znači, ovako možda ne bih išla u banju, ali sa vaučerima planiram", rekla je Popović.

Smail Butić iz Livađa prvi put predaje za vaučere.

"Pomoć je značajna, nije baš malo 10.000 dinara", rekao je Butić.

U Severnoj Mitrovici više od 300 građana dobilo turističke vaučere

Od ranih jutarnjih časova građani Severne Mitrovice bili su u redovima kako bi došli do turističkih vaučera za subvencionisani zimski odmor u Srbiji u vrednosti od 10.000 dinara, 355 sugrađana došlo je svojih vaučera, do 10 časova, kada je objavljeno da je svih 100.000 vaučera podeljeno.

Rukovodilac službe za uslugu, prodaju i marketing Pošte u Severnoj Mitrovici Nebojša Suljkić rekao je za Kosovo onlajn da je odziv građana bio veliki, te da je do 10 časova jutros, do kada su svi vaučeri već bili podeljeni širom Srbije, 355 građana Severne Mitrovice uspelo da ostvari ovo pravo.

U razgovoru sa ekipom Kosovo onlajn, građani koji nisu uspeli ili stigli da se prijave, izrazili su nadu da će sledeći put uspeti u tome kako bi posetili neku od Banja ili otišli na planinu.

„Ja pravo da vam kažem nisam ni bila. Iskoristila bih da odem u neku banju, gde idu penzioneri i stariji ljudi, da se šetaju i plivaju“, kazala nam je sugrađanka. Nikolina Generalović je rekla da nije uzela vaučer, ali da jeste, iskoristila bi ga za putovanje sa porodicom.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track