SRBI NA KiM OGORČENI I UPLAŠENI: Priština želi da se iselimo, kako da podignemo plate i penzije ako nam ukinu dinar?!

ŽIVOT U STRAHU

SRBI NA KiM OGORČENI I UPLAŠENI: Priština želi da se iselimo, kako da podignemo plate i penzije ako nam ukinu dinar?!

SRBI NA KIM -

Građani centralnog Kosova ogorčeni su zbog donošenja uredbe tzv. kosovske Centralne banke kojom se onemogućava korišćenje dinara i navode da je u pitanju prisilno iseljenje Srba i proterivanje srpskih institucija, prenosi Kosovo Online.

Jovica Lazić ističe da vlast u Prištini odlukama koje donosi pokušava da iseli Srbe.

- Kako da se pripremimo ako nam ne da podignemo svoje penzije i plate. Drugo nam ne preostaje nego iseljenje. Ova odluka je prisilno iseljenje. On nas tera da odemo odavde. Neću otići samo ja, otići će cela moja porodica. Nas je šestoro, četvoro nas prima dinare. Ali ne samo mi, otići će mnogo nas - rekao je Lazić.

Dragan Stolić ističe da je namera Prištine jasna.

- Vlada Kosova želi da protera i poslednju srpsku instituciju sa Kosova i Metohije i to je osnov svih odluka koje Vlada Kosova donosi. Izuzetno je dobro razumemo, ali izgleda da oni koji pregovaraju ne žele da objasne narodu - rekao je Stolić.

Stanka Smiljić strahuje za svoju decu, jer kako kaže, stari su se već navikli.

- Ja sam se već pripremila odavno. Samim tim što živim ovde znam da polako sve nestaje. Polako uzimaju sve Srbima. Ja sam stara, penzionarka, ali za mlade, imam sina, nema perspektive. Idem za Prištinu i brinem kako ću, nemam sa kim da progovorim. Ali šta je tu je - rekla je Stanka Smiljić.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

02:36

SVE FAZE KROZ KOJE JE DINAR PROLAZIO OD SVOG NASTANKA! Stručnjak ušao u srž naše ekonomije: Našu valutu su prodavale strane države

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track