OGLASIO SE BRANILAC OPTUŽENOG SRBINA: Advokat: Protiv Zlatana Arsića ne postoje nijedan dokaz, tvrdnje tužilaštva su neshvatljive!
Foto: Youtube Printscreen/Kosovo online

priština

OGLASIO SE BRANILAC OPTUŽENOG SRBINA: Advokat: Protiv Zlatana Arsića ne postoje nijedan dokaz, tvrdnje tužilaštva su neshvatljive!

SRBI NA KIM -

Advokat Vasilije Arsić izrazio je nezadovoljstvo zbog odluke tužilaštva da u završnoj reči zatraži kažnjavanje njegovog branjenika Zlatana Arsića, koji se tereti da je počinio navodni ratni zločin 1999. godine, iako, kako ističe, sve činjenice ukazuju na to da je nevin, prenosi Kosovo Online.

- Iskreno, odbrana je očekivala da će tužilaštvo da odustane od optužnice u današnjoj završnoj reči jer je dokazni postupak nesumnjivo potvrdio da je optužba bila neosnovana. Nijedan materijalni dokaz nije potvrdio navode iz optužnice. Nemaju ni jedan dokaz da je Zlatan Arsić bio pripadnik MUP-a Srbije, nemaju ni jedan dokaz da je kuća upaljena, da je navodno Besim pretučen - rekao je advokat Arsić nakon završetka današnjeg ročišta u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini.

Ističe da je posle iznošenja takvih činjenica i dokaza nejasno je zašto je tužilac u svojoj završnoj reči tražio kažnjavanje Zlatana Arsića.

- Stvarno je odbrana iznenađena takvim stavom tužilaštva, jer činjenica je da čovek nije bio u to vreme na tom mestu, niti izvršio krivično delo. Samo ta činjenica da se u jednom delu optužnice tvrdi da je Besim premlaćen, a da je Zlatan 11 meseci u pritvoru za odbranu je neshvatljivo. Previše dugo je bio u pritvoru za jedno, tako da kažem, blagu kvalifikaciju dela - naveo je Arsić.

Odbrana, ukazuje, smatra da nema elemenata ratnog zločina, dok tužilaštvo uporno insistira na tome da dokaže kako je optuženi odgovoran za proterivanje albanskog stanovništva iz Kamenice, iako za to nema nikakav dokaz.

- Odbrana očekuje da će sudsko veće da smogne snage i donese oslobađajuću presudu, bilo bi to prava stvar jer dokaza protiv njega nema. Ako se desi slučajno da Zlatan bude osuđen, to će biti silovanje pravde - zaključio je Arsić.

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je 28. jula prošle godine pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda optužnicu protiv Zlatana Arsića zbog navodno počinjenog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Kosovskoj Kamenici.

Presuda će biti izrečena 5. februara.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

04:15

AKO TI ALBANCI ODUZMU IMOVINU I TI SE POBUNIŠ, BIĆEŠ OPTUŽEN ZA RATNE ZLOČINE! Drecun o strašnom životu Srba na severu KiM-a

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track