DANI LUDAJE: Programer odnegovao najtežu bundevu!
Foto: Saša Urošev

Trijumf debitanta u Kikindi

DANI LUDAJE: Programer odnegovao najtežu bundevu!

Srbija -
Miloš Dinjaški iz Srbobrana pobedio sa naradžastom debeljucom teškom 258,5 kilograma

KIKINDA- Majstor za kompjutere i bundeve!

Da motika i kis kanta mogu zajedno za kompjuterskim mišem, dokazao je mladi programer iz Srbobrana Miloš Dinjaški. Prvi nastup u prestonici dživovskih plodova ravnice danas mu se baš isplatio. Miloš je na 28. “Danima ludaje” osvojio prvu mesto, pehar i novčanu nagradu od 100 hiljada dinara. U Kikindu je doneo debeljucu tešku 258,5 kilograma:

- Naš narod bi rekao “Prvo, pa muško”. Bundevu sam u bašti iza porodične kuće, svakodnevno zalivao, mazio i pazio, i tako šest meseci. Seme sam nabavio od prošlogodišnjeg pobednika, ali je moja bundeva skoro duplo težža od lanjske. Najveći problem mi je bio da je kombijen dovezen u Kikindu. Morao sam da angažujem petoricu jakih drugara, ispričao je za Kurir Miloš.

Jožžef Varga iz Temerina, po treći put uzastopno, pobedio je u kategoriji najdužih tikava. Za dugajliju od 252,5 centimetara i njemu je pripalo 100 hiljada dinara:

- U Kikindi se već osećam kao kod kuće. Ovo je dosad najduža tikva koju sa m odnegovao. Lane sam na “Dane ludaje” doneo 186,5, a pretprošle godine tikvu od 218 centimetara. Po zanimamnu sam bravar, ali mi izgleda i ovaj posao dobro ide od ruke, priznao je Jožžef.

Brojnu publiku u subotu su do suza nasmejali junaci “Državnog posla”- Boškić, Torbica i Čvarkov, a dušu veselim notama razgalili tamburaši I “Frajle”.

Četvorodnevna turistička manifestacija završava se u nedelju koncertom grupe “„Van Gog”.

Došli i ministriGosti “Dana ludaje” bili su ministri Branko Ružić I Igor Mirović. Prvi je obećao završetak rekonstrukcije puta Kikinda-Bašaid, a drugi izgradnju Agroindustrijske zone i da prestonica „Dana ludaje“ konačno dobije status grada.

To Kikinđani već godinama priželjkuju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track