Status grada i Kikindi
Foto: Saša Urošev

Nepravda će biti ispravljena

Status grada i Kikindi

Srbija -
Kao sedište Okruga Kikinda mora da ima i formalni okvir za svoj razvoj, a ne samo suštinski-ocenio Igor Mirović, ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave

KIKINDA - Dugo očekivana vest!Izmenom Zakona o teritorijalnoj organizaciji steći će se uslovi da se pred poslanicima Narodne skupštine nađe inicijativa da Kikinda dobije status grada. Ministarstvo na čijem sam čelu, podržaće tu inicijativu kroz svoj uticaj u Vladi Republike Srbije. U januaru ili februaru, ona će se naći na dnevnom redu Narodne skupštine. Na taj ispravićemo nepravdu prema Kikindi kao sedištu Severnobanatskog upravnog okruga, potvrdio je Igor Mirović, ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave.Mirović je naglasio da kao sedište Okruga, Kikinda mora da ima i formalni okvir za svoj razvoj, a ne samo suštinski: „Verujem da će veliki broj poslanika podržati ovu incijativu kojom će i Pirot biti obuhvaćen“, naveo je ministar.Krajem 2007. godine samo su Kikinda i Pirot, i to kao sedišta Okruga, izostavljeni sa spiska 19 mesta koja su dobila status grada. Udruženje građana "Kikindski forum" je, u okviru akcije "Vratimo Kikindu na kartu Srbije“ sakupilo više od 7.000 potpisa da Kikinda dobije status grada. U ovoj pograničnoj opštini blizu tromeđe sa Rumunijom i Mađarskom, živi blizu 60.000 ljudi.

SO Kikinda
SO Kikinda

Agroindustrijska zonaMinistar Igor Mirović je nakon razgovora sa predsednikom opštine Pavlom Markov, najavio da će resorno ministarstvo, nakon usvajanja budžeta za 2014. godinu, realizovati novu finansijsku liniju koje se odnosi na zajednička ulaganja na izgradnji industrijskih i agroindustrijskih zona u Srbiji:-Kikinda je u roku od samo nekoliko dana, već nakon najave ovog projekta, priložila svoj program za Agroindustrijsku zonu. Mi ćemo ga podržati- rekao je Mirović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track