PANIKA ZBOG BELOG KOMBIJA: Kikinđani u strahu od otmice čekaju decu posle škole
Foto: Saša Urošev

Pojačan rad policije

PANIKA ZBOG BELOG KOMBIJA: Kikinđani u strahu od otmice čekaju decu posle škole

Srbija -
U tri navrata, nekoliko roditelja mi se obratilo i ispričalo da su u vozilu bili čovek i žena. Deci su nudili slatkiše, pokušavaju da sa njima ostvare kontakt, kaže Kornel Apro, predsednik MZ Sajan

KIKINDA - Pojačan rad policije na otkrivanju misterioznog belog kombija beogradskih registarskih tablica čiji vozač i suvozač, navodno, pokušavaju da sa decom ostvare kontakt nudeći im slatkiše, nije umirio roditelje pa sa prvim sumrakom odlaze da ih sačekaju ispred škola.

Idući od usta do usta, ova priča je izazvala primetnu uznemirenost roditelja koji strahuju da Kikindom i okolnim selima kruže ljudi spremni da njihovu decu uvuku u kombi i nestanu.

Dodatno ih je onespokojila vest da su u Vranju četiri neidentifikove osobe pokušale da kidnapuju devetogodišnjeg dečaka, nudeći mu slatkiše. Ima i onih koji s prezirom komentarišu celu priču tvrdeći da je neko namerno „pustio buvu“.

Predsednik MZ Sajan, Kornel Apro, potvrđuje Kuriru da mu se obratilo nekoliko uplašenih roditelja:

"Bili su zabrinuti za sigurnost dece. To sam preneo nadležnim organima. Deca su ispričala da su u belom kombiju sedeli stariji čovek i žena. Naravno, mališani koja idu u niže razrede osnovne škole nisu mogli da procene koliko su te osobe zbilja stare. Sva deca ispričala su da su im čovek i žena nudili slatkiše, pokušavaju da sa njima ostvare kontakt. Deca su se uplašila i pobegla. Neka od njih rekla su da su tablice na vozilu bile beogradske. Šta je prava istina, još uvek se ne zna. U Sajanu je, u tri navrata, kombi viđen tokom prethodne dve do tri nedelje. Potom je, kako se priča, ovo vozilo primećeno u još nekim selima kikindske opštine. Lično smatram da ovo nije nikakva šala", ispričao je Kornel.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track