RASIPANJE: Devojke dobile 1,25 miliona dinara za sajt od 45 evra

Turistička organizacija Srbije

RASIPANJE: Devojke dobile 1,25 miliona dinara za sajt od 45 evra

Društvo -
Iako se nisu bavile izradom sajtova, TOS za projekat o turizmu dao novac konsultantkinji za razvoj destinacija, novinarki i fotografkinji

BEOGRAD - Ispromovisale sebe umesto zemlju.Turistička organizacija Srbije (TOS) raspisala je javni tender za promovisanje turizma u Srbiji za strance i za to je izabrala tri devojke koje se tim poslom nikada nisu bavile - a za to su iz državnog budžeta dobile čak 1.250.000 dinara!Konsultantkinja za razvoj destinacija Ana Marija Popović, novinarka Jelena Karakaš i fotografkinja Slava Mićić napravile su prilično amaterski sajt sa mnogo grešaka, što prema rečima stručnjaka koji se bave kreiranjem internet sajtova košta oko 45 evra!Promovisale sebe- One su uzele takozvani templejt, odnosno šablon ili model za sajt, na koji su na najjednostavniji način ubacivale slike s destinacija na koje su odlazile i provodile se. Uprkos tome što je devojkama za projekat debelo plaćeno da promovišu Srbiju, one su u prvi plan stavile sebe umesto znamenitosti naše zemlje - priča izvor Kurira upućen u projekat „Lajfstajl Srbija“, za koji su devojke dobile novac.Ugovor je potpisan 19. septembra između TOS i Privrednog društva „Burek.com d.o.o.“, koje je dobavljač usluga.Jedini most na svetu- Da ne pominjem kakav je opis ispod slika. Prost i glup! Kao da su pisala deca iz osnovne škole. Samo po jedna rečenica, bez neophodnog informativnog teksta o znamenitostima s fotografija. Ima nekoliko opisa u kojima su napravile ogromne greške. Primer za to je slika mosta na Adi, ispod koje piše da je to jedini most na svetu koji visi na jednom pilonu, što je, naravno, potpuno pogrešno - dodaje Kurirov izvor.Ubrzo posle razgovora s nama devojke su promenile opis mosta i stavile da je naš most s jednim pilonom najviši, a ne jedini na svetu, kao što je pisalo.Iz TOS kažu da se na raspisan tender javilo nekoliko izvođača, da su one pobedile i da na ostala pitanja mogu dati odgovore tek sutra.

Koštao je odlazak u Niš, Jagodinu...Jedna od učesnica u ovom projektu Ana Marija Popović potvrdila je da su angažovane za promociju turizma, ali ona misli da to nije skupo.- Dosta smo uložile u promociju, uradile smo projekat, slikale ljude, morale smo da idemo u sve te gradove, Niš, Suboticu, Jagodinu, na Kopaonik, Zlatibor, u Pančevo, sve je to koštalo. Mislim da taj projekat uopšte nije skupo plaćen - rekla je Popovićeva, koja je priznala da se ranije nije bavila izradom sajtova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track