U Čačku na hitne intervencije zbrinuto 6 pacijenata iz Užica
Foto: Kurir

Zbog problema sa vodom

U Čačku na hitne intervencije zbrinuto 6 pacijenata iz Užica

Srbija -
Hirurški zahvati sprovedeni su na troje njih, dok na ortopedskom odeljenju nisu rađene operacije, ali su u toku pripreme za njih, izjavio portparol Zdravstvenog centra u Čačku dr Miroslav Sretenović

ČAČAK - Iz Užičke bolnice je u čačansku na hitne intervencije zbrinuto šestoro pacijenata, izjavio portparol Zdravstvenog centra u Čačku dr Miroslav Sretenović.

Prema njegovim rečima, troje pacijenata je zbrinuto na hirurškom odeljenju, dvoje na ginekologiji i jedan na ortopediju.

"Hirurški zahvati sprovedeni su na troje njih, dok na ortopedskom odeljenju nisu rađene operacije, ali su u toku pripreme za njih", rekao je Sretenović.

Inače, pacijenti su u Čačak prevezeni zbog problema čitavog grada Užica sa vodom, jer su u tamošnjoj bolnici otkazane sve intervencije.

Voda iz gradskog vodovoda neispravna je za piće i pripremanje hrane od 26. decembra, zbog zagadenja algama.

Voda u Opštoj bolnici Užice je hemijski i bakteriološki ispravna, tako da će transfer bolesnika na hitne operacije u Zdravstvenim centrima u Čačku i Kraljevu potpuno prestati u ponedeljak, izjavio je danas u Užicu državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Vladimir Đukić.

Đukić je napomenuo da užička bolnica već sada funkcioniše na zadovoljavajućem nivou.

Normalno funkcionišu službe hemodijalize, sterilizacije instrumenata u operacionom bloku, kao i kuhinje koje su priključene na čistu vodu”, istakao je Đukić.

U Opštoj bolnici Užice 8.januara Ministarstvo zdravlja zabranilo je izvođenje operacija zbog problema sa mutnom vodom koja se pojavila iz cevi u hiruškom bloku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja