Koštunica za referendum o ulasku Srbije u EU
Foto: Beta

Javna debata

Koštunica za referendum o ulasku Srbije u EU

Politika -
Ne treba da se zakopavamo u rovove, već da se kroz otvorenu nacionalnu debatu pronađe pravi put za Srbiju, kaže lider DSS

BEOGRAD - Lider Demokratske stranke Srbije (DS S) Vojislav Koštunica izjavio je danas da je došlo vreme da u Srbiji počne javna debata o tome da li je za zemlju bolja Evropska unija ili politička neutralnost, a da bi u 2015. trebalo da se raspiše referendum na kojem će građani odlučivati za ili protiv EU.

"Ne treba da se zakopavamo u rovove, već da se kroz otvorenu nacionalnu debatu pronađe pravi put za Srbiju", izjavio je Koštunica.

Dodao je da se ta stranka zalaže za političku neutralnost i da je spremna za razgovor sa zastupnicima politike EU u Srbiji, kako bi se kroz debatu i ukrštanje argumenata utvrdila budućnost Srbije. On je naveo da će srpsku privredu uništiti odredbe SSP o ukidanju carina na poljoprivredne proizvode iz EU.

"Zemlja nam svakog dana propada zbog evropskih integracija i to se ne može mirno gledati", kazao je bivši premijer Srbije. Prema njegovim rečima, nakon nacionalne rasprave, referendom na kojem bi građani birali između političke neutralnosti i EU, trebalo bi da se održi početkom 2015. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track