OČAJNIČKI POTEZ RATNOG VETERANA: Odsekao sam prst sekirom iz očaja!

Samopovređivanje Nebojše Milenkovića

OČAJNIČKI POTEZ RATNOG VETERANA: Odsekao sam prst sekirom iz očaja!

Srbija -
Svakog dana seći ću po jedan, sve dok me ne primi predsednik Nikolić. Država obećava, a ratne dnevnice nema nameru da isplati, jecajući priča Nebojša

VALJEVO - Tužno da tužnije ne može biti!Ratni veteran Nebojša Milenković (57) iz Vlasotinca odsekao je sebi prst u znak protesta što država nije reagovala na zahteve ratnih veterana. On je u prostorijama valjevskog Udruženja boraca mali prst na levoj ruci odsekao sekirom!- Svakog dana seći ću po jedan, sve dok nas ne primi predsednik Srbije Tomislav Nikolić ili neko drugi iz državnog vrha. Na ovaj potez sam se odlučio prvenstveno zbog svog sina, ali i svih boraca Srbije, kojima se samo obećava, a niko ne želi da im pomogne. Ne isplaćuju nam ratne dnevnice. Očajan sam i nemam drugo rešenje ni način da državnom vrhu skrenem pažnju na višegodišnji problem ratnih veterana - kaže u jednom dahu, jecajući, Nebojša Milenković, predsednik Udruženja ratnih veterana iz Vlasotinca.Saborci u šokuOn je sebi odsekao prst naočigled devet saboraca koji zajedno s njim već četvrti dan štrajkuju glađu.- Niko od nas nije ni mogao da pretpostavi da će se odlučiti na ovaj korak. Iskoristio je vreme kad je većina nas ležala i odmarala se i oko 15.30 časova je izašao u dvorište Udruženja i sekirom odsekao sebi prst - kažu Milenkovićevi saborci.Njemu su pomoć ukazali lekari Hitne pomoći, a on je odbio da bude prebačen na lečenje u valjevsku bolnicu. Predsednik valjevskog Udruženja boraca Ljubomir Bradić kaže da su ratni veterani ogorčeni zbog toga što niko od državnog vrha nije hteo da ih primi. - Prsta našeg saborca nema, ali ostaje veliki ožiljak i rana na celoj Srbiji zato što neko ne može da nas udostoji običnog sastanka i bar pokaže dobru volju - kaže Bradić.Veteran u bolniciInače, predstavnici ratnih veterana iz Vlasotinca, Ivanjice, Kruševca, Kraljeva, Čačka, Niša, Leskovca, Vrnjačke Banje i Valjeva štrajkuju glađu u prostorijama valjevskog Udruženja boraca. Oni traže isplatu ratnih dnevnica i rešavanje statusa boraca i njihovih porodica. Jedan od ratnih veterana iz Niša smešten je u bolnicu jer mu je pozlilo zbog štrajka glađu.

Šest godina čekaju pravduDRŽAVI SMO NEKAD BILI DOBRIVeć šest godina čekamo pravdu, a dobijamo obećanja! Sin mi je kao vojnik bio u ratu na Kosovu, ja sam kao rezervista ratovao u Hrvatskoj. Našoj državi smo bili dobri kad joj je bilo potrebno, a sada joj ne trebamo. Zbog ovakvog odnosa naše zemlje prema borcima spreman sam da se sečem dok me neko ne udostoji bar jednog sastanka - kategoričan je Milenković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track