Antić: Vojvođani, ne krećite na put, ne otežavajte evakuaciju
Foto: Vlada Srbije Kurir

Drama kod Feketića

Antić: Vojvođani, ne krećite na put, ne otežavajte evakuaciju

Srbija -
Ministar je kazao da na pojedinim mestima ima smetova od po četiri ili pet metara i da Zimska služba Puteva Srbije ne može da izađe na kraj sa takvim katastrofalnim vremenskim uslovima

SUBOTICA - Ministar saobraćaja Aleksandar Antić, koji kod Feketića zajedno sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem i ministrom odbrane Nebojšom Rodićem danas učestvuje u evakuaciji zavejanih građana, Antić:Ne krećite na put, ne otežavajte evakuaciju

"Molba je građanima Vojvodine da zbog ovih vremenskih uslova ne izlaze na put, a pogotovo ne na ovaj autoput i Zrenjaninski put i da nam omoguće da odradimo naš deo posla", rekao je Antić Tanjugu.

Između Subotice i Bačke Topole, prema rečima Antića, ima oko deset kolona vozila zaglavljenih u snežnim smetovima usled jakog vetra.

Antić je kazao da na pojedinim mestima ima smetova od po četiri ili pet metara i da Zimska služba Puteva Srbije ne može da izađe na kraj sa takvim katastrofalnim vremenskim uslovima. On je dodao da helikopteri evakuše putnike prema Bačkoj Toploli, pre svega decu, trudnice, žene i starije. On je dodao da na to mesto stižu dodatni helikopteri Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova da bi se uključili u akciju spasavanja. Antić je dodao da je situacija teška i kompleksna, kao i da su svi kapaciteti stavljeni u funkciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja