NE KREĆITE NA PUT: Automobili i poslednji voz izvučeni iz smetova
Foto: Beta

Apel još na snazi

NE KREĆITE NA PUT: Automobili i poslednji voz izvučeni iz smetova

Srbija -
Očekuje se da će auto-put Novi Sad - Subotica u toku dana biti prohodan

BEOGRAD - Iz smetova na auto-putu Novi Sad - Subotica izvučeni su gotovo svi automobili, a očekuje se da će taj pravac u toku dana biti prohodan, izjavio je jutros Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

"Ima vlasnika koji još nisu došli po svoje automobile, i oni su smešteni na pumpi", rekao je Nikolić. On je ponovio apel građanima da ne kreću na put ako to nije neophodno, jer i dalje duva jak vetar. "Većina puteva je jako rizična, postoje deonice koji je su zatvorene", rekao je Nikolić.

Vanredna situacija u Zrenjaninu, Pančevu, Bačkoj Topoli i Kanjiži

Vanredna situacija je proglašena u Zrenjaninu, Pančevu, Bačkoj Topoli i Kanjiži. U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i vetrovito, u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, povremeno olujne, a u južnom Banatu i orkanske snage.

Košava orkanske snage duvaće na jugu Banata pre podne, a vetrovi će dostizati brzinu od 38 metara u sekundi, odnosno 138 kilometara na sat. Vetar će biti slab i umeren južni i jugoistočni, izuzev u košavskom području. Večeras se očekuje slabljenje vetra.

Uklonjen i poslednji voz iz smetova kod Vrbasa

Poslednji voz koji je bio zavejan između Novog Sada i Subotice uklonjen je tokom noći sa pruge, saopšteno je iz Železnica Srbije.

Međunarodni voz koji je bio zavejan kod Vrbasa uklonjen je oko jedan sat posle ponoći i sada između Novog Sada i Subotice nema zavejanih vozova na otvorenoj pruzi.

Železničari u Vojvodini od jutros čiste smetove na toj pruzi.Na pruzi Beograd - Novi Sad - Subotica u petak su zbog velikih snežnih nanosa i udara vetra ostala zavejana dva međunarodna putnička i dva teretna voza."Angažovani su svi raspoloživi ljudi i mehanizacija i činimo sve kako bi smo ovaj magistralni železnički pravac što pre ponovo osposobili za redovan saobraćaj", izjavio je generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović."Jedan sat posle ponoći uspeli smo da blizu Vrbasa sa pruge odvučemo međunarodni putnički voz, koji je protekla dva dana bio zavejan na ovoj deonici", pojasnio je.

"Železničari su zaista dali u prethodna dva dana i noći svoj maksimum, kako bi smo sačuvali živote putnika i našu imovinu, a prugu što pre ponovo osposobili za saobraćaj. Sada između Novog Sada i Subotice više nema zavejanih vozova na otvorenoj pruzi", rekao je Simonović.

U Subotici je prethodna dva dana rukovodio i učestvovao u akciji evakuacije putnika i raščišćavanja pruge i generalni direktor Železnica Simonović, koji je istakao izuzetno dobru saradnju sa pripadnicima Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, ali i veliko angažovanje i požrtvovanost velikog broja železničara koji su učestvovali u ovoj akciji.Železnički saobraćaj na relaciji Beograd-Novi Sad - Vrbas uspostavljen je u nedelju, 2. februara i sada redovno funkcioniše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track