DIREKTORKA GLADNOM LEKARU PORUČILA: Ako si nezadovoljan što ne primaš platu idi!

11 meseci radio džaba u Domu zdravlja u Gornjem MIlanovcu

DIREKTORKA GLADNOM LEKARU PORUČILA: Ako si nezadovoljan što ne primaš platu idi!

Srbija -
Na vreme sam završio fakultet i nisam mogao da verujem da ću doći u situaciju da nemam hleba da kupim, jer skoro godinu dana nisam primio ni dinara, a o stvaranju porodice ne smem ni da mislim, rekao je lekar Ivan Prodanović

GORNJI MILANOVAC - Lekar u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu Ivan Prodanović (32) počeo je danas štrajk glađu ispred zgrade Skupštine opštine, jer 11 meseci nije primio platu. Prodanović je novinarima izjavio da je zaposlen u Hitnoj službi i da nema od čega da živi iako je u stalnom radnom odnosu već četiri godine i da nije jedini koji ne prima platu.

"Na vreme sam završio fakultet i nisam mogao da verujem da ću doći u situaciju da nemam hleba da kupim, jer skoro godinu dana nisam primio ni dinara, a o stvaranju porodice ne smem ni da mislim", rekao je lekar.

Prodanović je izjavio da na posao odlazi gladan i da će ujutru nastaviti štrajk kada dođe iz treće smene. Direktorka Doma zdravlja Dragica Topalović rekla je da Prodanović i još nekoliko lekara nisu na spisku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i da ne dobijaju plate.

"Mi nemamo sredstva za plate i za to nije nadležna lokalna samouprava, a ako su nezadovoljni mogu da idu i nemam ništa drugo da kažem", izjavila je Dragica Topalović.

Direktorka je objasnila da po republičkim kriterijumima u hitnoj službi treba da radi pet lekara i toliko ih ima, a plate primaju na osnovu ostvarenog prihoda. Prema rečima lekara Prodanovića, u toj zdravstvenoj ustanovi ima ukupno 11 lekara koji nisu na spisku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, dok direktorka Topalović tvrdi da ih ima manje, odnosno "samo nekoliko".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track