PROTEST PROTIV NEPOTIZMA I NESPOSOBNOSTI: Pomoćnik komandira PS Trstenik prekinuo štrajk!
Foto: Kurir

Tražio ispravljanje nepravde

PROTEST PROTIV NEPOTIZMA I NESPOSOBNOSTI: Pomoćnik komandira PS Trstenik prekinuo štrajk!

Srbija -
Vučetić je rekao da je štrajk glađu okončao u ponedeljak posle sastanka sa nadležnima u Ministarstvu unutrašnjih poslova na kome je dogovoreno da će se preispitati navodi koji stoje u njegovim zahtevima i da će se posle utvrđivanja stanja doneti određene mere

TRSTENIK - Pomoćnik komandira policijske stanice u Trsteniku Predrag Vučetić okončao je štrajk glađu, započet 15. marta kao svojevrstan protest protiv odnosa prema zaposlenima u policiji.

Vučetić je rekao da je štrajk glađu okončao u ponedeljak posle sastanka sa nadležnima u Ministarstvu unutrašnjih poslova na kome je dogovoreno da će se preispitati navodi koji stoje u njegovim zahtevima i da će se posle utvrđivanja stanja doneti određene mere.

On je podsetio da je jedan od njegovih zahteva bio da se ispravi obespravljeni položaj pojedinih kolega i da im se omoguće prava koja im sleduju po zakonu, kao i da se prekine sa "pojavom da se na mesto starešina postavljaju ljudi koji imaju kriminalnu prošlost".

Među Vučetićevim zahtevima bilo je i da mu se oduzme jedna od dve fakultetske diplome koje ima i da se daju nekom od starešina kome nedostaju.

Takođe, na štrajk se odlučio, kako je ranije rekao, i zbog toga što u policiji, umesto da se vrednuju stručnost i znanje, vlada nepotizam i veličaju se nesposobni.

"Načelnik Policijske uprave u Kruševcu Miljan Petrović pokazao je izuzetno razumevanje i volju za rešavanjem problematične situacije u kojoj se nalazimo", istakao je Vučetić, tvrdeći da je tokom štrajka glađu imao širu podršku zajednice.

Predrag Vučetić je završio Policijsku akademiju i Pravni fakultet, a pre manje od dve godine učestvovao je u mirovnoj misiji na Haitiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track