Apotekarska ustanova Prokuplje proslavila 65 godina rada!
Foto: Milen Đorđević

Najbolja u Srbiji

Apotekarska ustanova Prokuplje proslavila 65 godina rada!

Srbija -
Pre 65 godina je počela istorija i tradicija državnog apotekarstva u Prokuplju i Toplici, čiju godišnjicu obeležavamo ove godine pod sloganom Sa osvrtom na prošlost, poštujući tradiciju, kreiramo budućnost, kazao je direktor Miljković

PROKUPLJE- Obeležavajući 65 godina rada manadžment Apotekarske ustanove Prokuplje predstavio je danas pravce kojima će će kretati dalji razvoj ove ustanove.

Direktor Zlatan Miljković kaže da je Apotekarska ustanova Prokuplje i do sada dobro radila, zbog čega se ova ustanova svrstava među najbolje u Srbiji ali je i dalje neophodno stalno unapređivati apotekarsku praksu i profesionalne standarde.

Pojašnjavajući da je Apotekarska ustanova Prokuplje osnovana 9. aprila 1949. godine kao Gradsko apotekarsko preduzeće „Gradska apoteka“, direktor Miljković ističe da danas ustanova pokriva ceo Toplički okrug sa 11 radnih jedinica.

- Pre 65 godina je počela istorija i tradicija državnog apotekarstva u Prokuplju i Toplici, čiju godišnjicu obeležavamo ove godine pod sloganom „Sa osvrtom na prošlost, poštujući tradiciju, kreiramo budućnost“ – kazao je direktor Miljković. On je ovom prilikom predstavio i novi, redizajnirani sajt Apotekarske ustanove Prokuplje, koji je počeo sa radon na Dan ustanove a čije je cilj da približi rad apoteke građanima i korisnicima usluga.

Prema rečima koordinatora stručnog rada Apoteke i predsednika Komisije za unapređenje rada magistra farmacije Nataše Stanković prokupačka Apotekarska ustanova ima za cilj da svoje aktivnosti usmeri ka svetskim trendovima razvoja u kojima su apoteke mesta gde pacijenti dobijaju stručne medicinske savete.

Ona je najavila otvaranje novih apotekarskih objekata i proširenje šalterskih kapaciteta u već postojećim, čime će se približiti farmaceutska zdravstvena usluga pacijentima, kao i uvođenje novog programskog softvera, kojim će se olakšati poslovanje u apotekama.

- Organizovanjem kol centra omogućićemo našim korisnicima da dobiju svaku potrebnu informaciju od naših farmaceutskih stručnjaka o lekovima, kao i načinu korišćenja. Za naše pacijente biće oformljeno i savetovalište u okviru Apotekarske ustanove, koje će omogućiti neposredan kontakt sa farmaceutima – objasnila je Stanković i najavila još jednu novinu- uvođenje farmaceutskog kartona, u kome će se upisivati podaci o pacijentu, lekovima, dozama, režimu doziranja, životnim navikama pacijenta, kao i koje lekove i biljne preparate pacijent koristi.

M.Đ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track