STIŽE VODENI TALAS: Prokupčani se bore da spasu groblje!
Foto: Milen Đorđević

Nabujala Toplica

STIŽE VODENI TALAS: Prokupčani se bore da spasu groblje!

Srbija -
Opština je obezbedila pesak i džakove a radnici „Čistoće“ iz svih službi već tri dana aktivno rade na punjenju džakova i transportu do gradskog groblja, gde se pravi nasip za odbranu od poplava, rekao je tehnički rukovodilac JKP „Čistoća“ Siniša Ljuboja

PROKUPLJE- Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srbije od srede do petka očekuje se novi talas padavina na teritoriji Topličkog okruga, koji će izazvati novo izlivanje Toplice.

Zbog toga se na obali kod gradskog groblja podiže novi bedem, kako bi se zaštitilo groblje.

- Padavine od 30 do 50 litara po metru kvadratnom očekuju se na području Topličkog okruga. Posebno jake padavine očekuju se noću između srede i četvrtka – rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije PU Prokuplje Srđan Mitrović i dodaje da su zato preduzete nove intenzivnije mere za zaštitu od poplava.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća“ pripremili su oko 2000 džakova sa peskom za bedeme na području gradskog groblja.

- Opština je obezbedila pesak i džakove a radnici „Čistoće“ iz svih službi već tri dana aktivno rade na punjenju džakova i transportu do gradskog groblja, gde se pravi nasip za odbranu od poplava – rekao je tehnički rukovodilac JKP „Čistoća“ Siniša Ljuboja.

Na teritoriji opštine Prokuplje uvedena je posebna radna obaveza za radnike javnih preduzeća i ustanova, čiji je osnivač opština i oni imaju obavezu da se stave na raspolaganju Štabu za vanredne situacije u aktivnostima vezanim za zaštitu od poplava.

-Trenutno na području Liparske ulice aktivne su tri pumpe, koje crpu vodu iz kuća a iz Crvenog krsta Srbije stigle su sušilice za zidove. Sledi dezinfekcija objekata nakon čišćenja – rekao je Mitrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track