Najnovije vesti

OPALA TOPLICA: Ukinuta vanredna situacija u Prokuplju
Foto: Milen đorđević

Nema opasnosti od novih poplava

OPALA TOPLICA: Ukinuta vanredna situacija u Prokuplju

Srbija
Vodosnabdevanje je normalizovano i sve nadležne službe rade na otklanjanju posledica katastrofalnih polava koje su zadesile našu opštinu

PROKUPLJE - Opštinski štab za vanredne situacije u Prokuplju ukinuo je danas vanrednu situaciju na teritoriji opštine, koja je uvedena 18. aprila zbog velikih poplava.

Komandant Štaba Ljubiša Đurković rekao je da je opao nivo reke Toplice i da ne postoji opasnost od novih poplava. "Vodosnabdevanje je normalizovano i sve nadležne službe rade na otklanjanju posledica katastrofalnih polava koje su zadesile našu opštinu", kazao je Đurković. Na sednici je doneta odluka o formiranju jedinice civilne zaštite za opšte namene od 30 pripadnika obučenih za ukazivanje prve pomoći i saniranja štete u vanrednim situacijama.

Tu jedinicu činiće radnosposobni muškarci i žene, a sredstva za njeno opremanje i obuku obezbediće lokalna samouprava. Komisiji za procenu štete Prokuplja do sada je stiglo 300 zahteva za procenu i isto toliko zahteva za nadoknadu štete koju su pričinile poplave i obimne padavine na stambenim i državnim, infrastrukturnim objektima i poljoprivrednom zemljištu.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...