SPASIMO MONAHINJE IZ NIKOLJA: Život nam je ugrožen, nema struje i lekova! Voda je svuda oko nas!
Foto: Printsrkin Jutjub

Zarobljene u manastiru kod Topole

SPASIMO MONAHINJE IZ NIKOLJA: Život nam je ugrožen, nema struje i lekova! Voda je svuda oko nas!

Srbija -
Starešina ovog manastira, igumanija Evdokija, rekla je da je situacija dramatična, jer je jedna od konaka stradao u klizištu, a zemlja preti da odnese i drugi

TOPOLA - Pet monahinja u manastiru Nikolje u Donjoj Šatornji kod Topole već dva dana je odsečeno od sveta, bez struje i lekova.

Starešina ovog manastira, igumanija Evdokija, rekla je da je situacija dramatična, jer je jedna od konaka stradao u klizištu, a zemlja preti da odnese i drugi.

"Životno smo ugrožene! Zemlja i dalje klizi i preti da će odneti i drugi konak u kome sam sa još četiri monahinje. Nemamo gde da se sklonimo... Struju nemamo, niti lekove. Voda je svuda oko nas, ispričala je uplašena igumanija Evdokija.

Dragan Jovanović, predsednik opštine Topola, u kojoj je situacija zbog poplava izuzetno dramatična, potvrdio nam je da su monahinje ugrožene i da danas kreću u akciju spasavanja.

"Juče smo pokušali čamcima da dođemo do Nikolja, ali Jasenica je porušila sve prilaze do manastira. Danas tražimo drugi način kako da se probijemo, izjavio je Jovanović.

(Alo.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja