DOJAVA O BOMBI: Ponovo evakuisana Palata pravde
Foto: Tanjug

Smešteni krivični sudovi

DOJAVA O BOMBI: Ponovo evakuisana Palata pravde

Beograd -
U toku je kontradiverziona kontrola koju vrše pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, a suđenja i saslušanja su odložena, dok su zaposleni i stranke napustili zgradu suda

BEOGRAD - Beogradska Palata pravde u kojoj su smešteni svi krivični sudovi i tužilaštva glavnog grada oko 11 i 15 je ponovo evakisana zbog dojave da je u toj sudskoj zgradi postavljena bomba.

U toku je kontradiverziona kontrola koju vrše pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, a suđenja i saslušanja su odložena, dok su zaposleni i stranke napustili zgradu suda.

Tanjugu u je u informativnoj službi MUP-a rečeno da je anonimnu dojavu uputila nepoznata osoba na broj 192 s porukom da je u palati pravde postavljena ekspolovizna naprava.

U sedmospratnoj zgradi Palate pravde u Savskoj ulici smeštena su krivična deljenja Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog suda, kao i Višeg suda u Beogradu, i sva nadlezna tužilaštva.

Tokom 2008. ta sudska zgrada bila je evakuisana više od 70 puta, suđenja su odlagana, a sve zbog lažnih dojava.

Nakon što su nadležni organi pooštirli kažnjavanje anonimnih dojavljivača taj trend je zaustavljen već početkom naredne goidne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track