„Noć muzeja“ u znaku humanosti i sporta
Foto: Saša Urošev

„Noć muzeja“ u znaku humanosti i sporta

Srbija -
Stotine Kikinđana sa aktuelnim i sportskim legendama sinoć su u Narodni muzej donosili hranu, garderobu, sredsta za ličnu higijenu. Sav prihod od ulaznica na namenski račun Vlade Srbije
1 / 5 Foto: Saša Urošev

KIKINDA: Timski!

Kikinda je jedan od retkih gradova u Srbiji koji se, ipak, odlučio da organizuje „Noć muzeja“. Osmo izdanje ove manifestacije u potpunosti je bilo u znaku humanosti i sporta. S razlogom. Patnje ljudi širom Srbije kojima su poplave zagorčale živote, učvrstili su Kikinđane u želji da im pomognu.

Stotine žitelja, u društvu aktuelnih i srpskih sportskih legend, u Narodni muzej donosili su hranu, flaširanu vodu, garderobu, sredsta za ličnu higijenu, obuću i odeću:

-Želja da pomognemo Srbiji je prevagnula pa smo se, ipak, odlučili da otvorimo vrata muzeja i organizujemo manifestaciju pod naslovom „Kurija sport“. Publika je mogla da vidi šta znaju džudisti, karatisti, bokseri, upozna se sa dometima naših istaknutih sportista na olimpijadama, svetskim i evropskim takmičenjima. Sav prihod od ulaznica u ponedeljak ćemo uplatiti na namenski račun Vlade Srbije. Prikupili smo ogromnu količinu humanitarne pomoći - potvrdila je Kuriru Lidija Milašinović, direktorka Narodnog muzeja.

Svetislav Vukmirica, narodni poslanik i dugogodišnji džudista, konstatovao je da je sport oplemenjuje mlade ljude i njihov karakter:

-Ponosan sam na svoje sugrađane i “Noć muzeja” koja je bila u znaku humanosti I sporta- rekao je on.Proslavljena karatiskinja Tanja Sili nije krila da su je pogodile scene iz poplavljenih područja i pozvala sve sportiste da pomognu. Sličnu poruku uputila je i Marica Stražmešter, bivša reprezentativka Srbije u plivanju. Podršku su pružili plivački as Srbije Boris Stojanović i bivši golman Dragan Žilić:-Pozivam sve sportiste da pomognu ugroženim porodicama širom Srbije- rekao je Nemanja Blažić- Triki, najpoznatiji srpski stritbol fristajler.

Plivači “Kikinde” sakupili pomoć

Treneri, plivači PK “Kikinda” i njihovi roditelji sakupili su veliku količinu konzervirane hrane, mleka, flaširane vode, sredstava za ličnu higijenu, garderobe, pelene za bebe:

-Najveća zvezda našeg kluba, Boris Stojanović, inicirao je akciju koju smo zdušno podržali. Pun kombi namirnica I garderove prosledili smo Crvenom krstu- rekla je za Kurir Dragana Ovuka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track