NIKOLIĆ U OBREŽU: Ugroženima od poplava 29 tona pomoći
Foto: Tanjug

Poseta Varvarinu

NIKOLIĆ U OBREŽU: Ugroženima od poplava 29 tona pomoći

Srbija -
Predsednik je uručio 6 tona garderobe, 8 tona sredstava za higijenu, 10 tona hrane i slatkiša i 5 tona dušeka, jastuka, ćebadi i posteljine i istakao da će se sredstvima iz Fonda Dragica Nikolić izgraditi 15 do 20 kuća
1 / 12 Foto: Tanjug

VARVARIN - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je danas humanitarnu pomoć ugroženima od poplava u mestu Obrež kod Varvarina, istakavši da pažnju sada treba usmeriti na popravku kuća i da u tom smislu očekuje mnogo od regionalne donatorske konferencije koju će organizovati Francuska.

Predsednik Nikolić je uručio šest tona garderobe, osam tona sredstava za higijenu, deset tona hrane i slatkiša i pet tona dušeka, jastuka, ćebadi i posteljine i istakao da će se sredstvima iz Fonda Dragica Nikolić izgraditi 15 do 20 kuća.

Kako je naveo, u saradnji sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u akciji koja se vodi sa Vladom, biće izgrađeno sigurno oko 100 kuća. Obilazeći tri porodice u Obrežu, čije su kuće nastradale u poplavama, Nikolić je pozvao sve ljude koji imaju malo više da se uključe u novu akciju spasavanja, jer kako je rekao, decu čije su porodice ostale bez kuća treba spasiti jer zaslužuju da žive potpuno drugačije.

Porodici Slobodana Žuvjovića obećao je izgradnju nove kuće za mesec dana i dodao da će druge dve kuće biti obnovljene. "U Obrežu ćemo uspeti za mesec dana da napravimo jednu novu kuću, a da dve popravimo do mere da u njima može da se spava i da ne bi deca spavala u šatoru", rekao je Nikolić. On je napomenuo da je sa opštinom dogovoreno da se kuća koja je poptuno uništena ukloni sa placa i već iduće nedelje preko fondacije Dragica Nikolić započne izgradnja nove.

Dogovoreno je i da opština Varvarin obezbedi privremeni smeštaj za sve tri porodice.Nikolić je najavio i da će uskoro obići Bajinu Baštu, Koceljevu i okolinu Šapca jer je prikupljeno dovoljno humanitarne pomoći i za te krajeve.On je rekao i da će se narednom periodu prikupljati pomoć isključivo u građevinskom materijalu i precizirao da je u tom smislu sve potrebno, cement šljunak, blokovi, cigle, crep, stolarija ...

"Mnogo toga je potrebno, znam da svi traže, ali bitno je da kada vam neko nešto da, da mu pružite dokaz da je otišlo na pravo mesto", rekao je Nikolić.Predsednik opštine Varvarin Zoran Milenković rekao je novinarima da je ukupno procenjena tamošnja šteta od poplava 248 miliona dinara, od toga 195 miliona u poljoprivredi, 25 na objektima i 20 miliona na privrednim subjektima.U poplavama je bilo ugroženio više do 250 kuća a najviše u Obrežu, mestu koje je posetio predsednik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track