OBRENOVAC: Dom zdravlja dobio ultrazvuk, vojska rasčišćava srušene kuće!
Foto: Tanjug

Radovi uveliko u toku

OBRENOVAC: Dom zdravlja dobio ultrazvuk, vojska rasčišćava srušene kuće!

Beograd -
Doneli smo određene zaključke koje ćemo predložiti premijeru koliko sutra ili u toku dana", rekao je Gašić, koji nije mogao da precizira da li će vanredna situacija u ponedeljak biti ukinuta
1 / 11 Foto: Tanjug

OBRENOVAC - U Obrenovcu gde se i danas radi na normalizaciji situacije posle poplava, lokalni Dom zdravlja dobio je savremeni ultrazvučni aparat sa pratećom opremom i dve stomatološke stolice.

Primopredaji donacije prisustvovali su ministri zdravlja i odbrane Zlatibor Lončar i Bratislav Gašić, koji su najavili nastavak aktivnosti iz svojih resora na normalizaciji života u Obrenovcu.

Gašić je rekao da će pripadnici Vojske Srbije ostati u Obrenovcu i nastaviti da rade na iznošenju kabastog smeća, dezinfekciji terena i ostalim poslovima.

Lončar i Gašić su prethodno prisustvovali sednici kriznog štaba na kojoj je, kako je ministar odbrane preneo novinarima, razmatrano i ukidanje vanredne situacije.

"Doneli smo određene zaključke koje ćemo predložiti premijeru koliko sutra ili u toku dana", rekao je Gašić, koji nije mogao da precizira da li će vanredna situacija u ponedeljak biti ukinuta.

On je uz napomenu da i novinari mogu videti koliko uništenih stvari i šuta i dalje ima na ulici, rekao da ukidanje vanredne situacije zavisi od Vlade Srbije i premijera.

Na obrenovačkim ulicama pripadnici vojske i danas su angažovani na iznošenju velike količine stvari koje je poplavni talas pretvorio u smeće, a vrši se i dezinfekcija terena i objekata.

Radovi na kolektoru za fekalnu kanalizaciju su u toku i trebalo bi da budu završeni u ponedeljak, dok se istovremeno radi i na normalizaciji vodovodnog sistema.

U Obrenovcu radi nekoliko prodavnica, trafika, jedna banka kao i dva kafića, tako da je što se tiče bar snabdevanja olakšan život građanima.

Veliki problemi su i dalje prisutni posebno sa porodicama čije domove je poplavni talas uništio, kao i sa dečjim vrtićima i obrazovnim ustanovama koji su u poplavnom talasu pretrpeli veliku štetu.

Novi zadatak vojske u Obrenovcu raščišćavanje srušenih kuća

Pripadnici Vojske Srbije u Obrenovcu će biti angažovani na raščišćavanju srušenih kuća i stvaranju uslova za izgradnju novih, izjavio je danas ministar odbrane Bratislav Gašić.

On je rekao da vojska time prelazi na novi dodatni zadatak u narednih sedam dana, dodavši da paralelno s tim Vlada radi na donošenju zakonske regulative za nabavku materijala za izgradnju kuća.

Gašić je naglasio da se sve to radi kako bi omogućili građanima da se do septembra vrate u nove kuće.

On je precizirao da govori o onima čiji su objekti srušeni, istakavši da što se tiče onih čiji su objekti oštećeni i njihova sanacija mora da prođe određenu zakonsku regulativu.

Gašić je precizirao da se to radi kako u Obrenovcu ne bi bilo zloupotreba u trošenju novca, kao što je bilo prilikom elementarnih nepogoda u drugim gradovima u prošlosti.

Gašić je naglasio da se aktuelna vlast od takvih zloupotreba apsolutno ograđuje i da je namera Vlade da u Obrenovcu svako dobije maksimalnu adekvatnu naknadu za svoj gubitak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja