NEVREME SE PRIBLIŽAVA SRBIJI: U Sloveniji sneg, u Banjaluci vetar čupao drveće!
Foto: Nezavisne Novine

Večeras nepogoda sa gradom

NEVREME SE PRIBLIŽAVA SRBIJI: U Sloveniji sneg, u Banjaluci vetar čupao drveće!

Srbija -
Jako nevreme zahvatilo je ceo region, pa je tako u Sloveniji, na Kredarici, koja se nalazi na 2514 metara nadmorske visine, palo je 10 centimetra novog snega, dok je u Srbiji za večeras najavljena nepogoda sa gradom

Kako se navodi na sajtu Republičkog hidrometerorološkog zavoda Srbije, za ponedeljak je posle podne i uveče najavljena kratkotrajna nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Stručnjaci su najavili da će od ponedeljka mini-cikloni koji u sebe uvlače predmete i delove krovova, pogoditi Srbiju.

Jako nevreme zahvatilo je ceo region, pa je tako u Sloveniji, na Kredarici, koja se nalazi na 2514 metara nadmorske visine, palo je 10 centimetra novog snega. Prema podacima saobraćajne policije, zbog obilne kiše na putevima se može naići na velike količine vode, pa se vozači upozoravaju da vožnju prilagode uslovima puta.

Tornado nad Lazarevcem pre nedelju dana
Tornado nad Lazarevcem pre nedelju dana

Republički centar za obaveštavanje je u poslednjih 12 sati javio o više udara groma, koji su u nekim područjima izazvali požare. Slovenački portal 24ur javio je da na području Ljubljane ima mnogo slomljenog i isčupanog drveća.

U Banjaluci vetar prevrtao kontejnere, žuti meteoalarm u BiH

Jako nevreme praćeno olujnim vetrom i kišom zahvatilo je jutros Banjaluku, a žuti meteoalrma, koji upozorava na potencijalno opasno vreme upaljen je danas za celu BiH. Oluja je u Banjaluci srušila veliko stablo na kiosk, a tom prilikom niko nije povređen, vetar je nosio i prevrtao i kontejnere po gradu.

Inače, za područje BiH za danas je uključen žuti meteoalarm, što označava potencijalno opasne vremenske prilike.

(EKP/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track