Ružica Đinđić: Nemačko iskustvo može da pomogne Srbiji
Foto: Printscreen Tanjug

Panel o novom putu Srbije ka EU

Ružica Đinđić: Nemačko iskustvo može da pomogne Srbiji

Politika -
Đinđićeva je u Berlinu rekla da želi da Srbija ima evropsku budućnost kao i da je to bila želja njenog mog supruga tako da podržava ostvarenje takvog cilja

BERLIN - Počasna predsednica Foruma Srbija-Nemačka Ružica Đinđić ocenila je danas da je saradnja sa Nemačkom veoma bitna, jer nemačko iskustvo može Srbiji puno da pomogne u evropskoj integraciji.

Ona je, povodom održavanja panel diskusije "Novi početak prema Briselu - Srbija na putu ka Evropskoj uniji", istakla da je raduje što bilateralna saradnja dve zemlje, koju je otpočela vlada Zorana Đinđića, ima veliku podršku nemačkih partnera.

Đinđićeva je naglasila da očekuje pre svega da bude dalje nastavljen podsticaj privredne saradnje. Okretanje ka Nemačkoj, kako je dodala, vrlo je značajno i zato je posebno raduju izjave premijera Vučića koji je tokom proteklih dana govorio o otvorenoj podršci Nemačke, koja je jedna velika, stabilna i ozbiljna zemlja.

"Nemačko iskustvo može Srbiji puno pomoći u evropskoj integraciji", podvukla je Ružica Đinđić. Ona je dodala da želi da Srbija ima evropsku budućnost i da je to bila i želja njenog supruga, te da podržava ostvarenje takvog cilja.Panel o novom putu Srbije prema EU, koji se održava u Berlinu, u organizaciji Foruma Srbija Nemačka i nemačkog Saveta za spoljnu politiku, otvorili su srpski premijer Aleksandar Vučić i šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track