KATASTROFA: Užičani ponovo piju vodu punu algi i crva!
Foto: Marina Lopicic

Štab za vanredne situacije zaseda

KATASTROFA: Užičani ponovo piju vodu punu algi i crva!

Srbija -
Prema biološkim analizama vode koje je radio Zavod za javno zdravlje Užice u vodi iz gradskog vodovoda ima od 36 do 870 nematoda, odnosno crva, u 10 litara vode i od 210 do 870 algi u 1 mililitru vode za piće, rekla je republička sanitarna inspektorka Snežana Tadić

UŽICE - Zbog povećanog braja algi i nematoda u vodi za piće sa užičkog vodovoda republička sanitarna inspektorka Snežana Tadić potvrdila je da je danas u 15 časova donela rešenje o zabrani korišćenja vode za piće i kuvanje u Užicu.

“Prema biološkim analizama vode koje je radio Zavod za javno zdravlje Užice u vodi iz gradskog vodovoda ima od 36 do 870 nematoda, odnosno crva, u 10 litara vode i od 210 do 870 algi u 1 mililitru vode za piće “, rekla je Tadićeva.

Užičani se zbog problema sa algama iz akumulacije Vrutci, od februara ove godine vodom za piće snabdevaju sa alternativnog vodovoda Sušička vrela.

Zamenik gradonačelnika Užica Vidoje Drndarević izjavio je da je u toku sednica Štaba za vanredne situacije, nakon koje će se znati konkretnije zbog čega Užičani ponovo imaju problem sa vodom i koje mere će se preduzeti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track