TRKA ZA SREĆNIJE DETINJSTVO: Norveški ambasador promovisao zdrav stil života!
Foto: Saša Urošev

Jubilarna manifestacija u Kikindi

TRKA ZA SREĆNIJE DETINJSTVO: Norveški ambasador promovisao zdrav stil života!

Srbija -
Uvek je lepo videti mlade, ali i ljude mojih godina kako trče rekao Nils Ragnar Kamsvag, ambasador Kraljevine Norveške nakon 25. Trke za srećnije detinjstvo
1 / 5 Foto: Saša Urošev

KIKINDA - U zdravom telu, zdrav duh!

Jubilarna 25. "Trke za srećnije detinjstvo" ponovo je ulicu Svetosavska pretvorila u "reku" malih i velikih trkača koji su na ovaj način promovisali zdrav stil života i humanost. Pod motom"Zasladimo prijateljstvo", ova manifestacija okupila je oko 5.000 učesnika, a prohladno vreme i dosadna sitna kiša, nisu trkačima pokvarili ugođaj. Pored predškolaca, osnovaca, srednjoškolaca i mama s bebama u kolicima, kroz cilj je prošao i Nils Ragnar Kamsvag, ambasador Kraljevine Norveške.

On i njegov domaćin Pavle Markov, predsednik opštine Kikinda, okušali su svoje trkačke kvalitete sa aktivnim i bivšim sportistima i rekreativcima. Ambasadoru trka nije bila posebno naporna jer je istrčao maraton i svakog jutra redovno džogira.

" Ne mogu da kažem da sam se posebno umorio. Uvek je lepo videti mlade, ali i ljude mojih godina kako trče. To je dobro za njihovo zdravlje. Mislim da je vrlo lepo organizovati ovakve manifestacije. Ovde se uvek lepo osećam jer su Kikinda i norveški Narvik gradovi pobratimi. Vezuju ih duge i prijateljske veze­ priznao je ambasador.

Predsednik opštine Kikinda, inače bivši vrhunski atletičar, ocenio je da je poseta norveškog diplomate ovoj manifestaciji dala posebnu notu.

I ovoga puta, veliko interesovanje vladalo je za trku mama s bebama u kolicima. U konkurenciji jedanaest takmičarki, prvi su kroz cilj prošli Dunja Vujčić (25) i njen osmomesečni sin Mihajlo:

"Prvi put sam učestvovala u ovoj humanitarnoj manifestaciji. Pobedu sam očekivala jer sam u dobroj formi. Kad imate bebu i puno obaveza, to onda i nije teško,­ kazala je ona.

S.U.

Banini darovao sve učesnike

Sekretarka kikindskog Crvenog krsta Aranka Felbab, potvrdila je da će se sredstva od prodatih startnih brojeva utrošiti se za nabavku opreme i sportskih rekvizita za potrebe predškolske ustanove i škola.

Pokrovitelj tradicionalne manifestaciji bila je opština Kikinda. Sve učesnike "Trke za srećnije detinjstvo", koju je organizovao Crveni krst, darovao je "Banini"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja