VUČIĆ O JALOVIŠTU: Bogati privatnik napravio problem, ima avione, ali ne da pare, narod neka crkne!
Foto: Tanjug

Premijer u Krupnju

VUČIĆ O JALOVIŠTU: Bogati privatnik napravio problem, ima avione, ali ne da pare, narod neka crkne!

Srbija -
Shvatili smo da država mora da interveniše jer imamo neodgovornu osobu i neodgovorno ponašanje u rudniku Stolice, istakao Aleksandar Vučić

KRUPANJ - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će država rešiti problem izlivanja toksične jalovine iz zatvorenog rudnika Stolice kod Krupnja, koji je u vlasništvu koncerna „Farmakom“, čim se za to pronađe zakonski osnov.Predsednik Vlade je prilikom obilaska Krupnja istakao da je država prinuđena da reši taj problem u interesu građana, iako je reč o nečemu za šta je odgovorna jedna privatna kompanija, koja je, podsetimo, u vlasništvu biznismena Miroslava Bogićevića.

Rudnik je u vlasništvu njegove kompanije... Miroslav Bogićević
Rudnik je u vlasništvu njegove kompanije... Miroslav Bogićević

- Shvatili smo da moramo da intervenišemo jer imamo neodgovornog privatnika i neodgovorno ponašanje. Morate da razumete jednu stvar. Vi govorite o privatnom preduzeću, o problemu koje je nama napravilo privatno preduzeće, a imali su para kada je trebalo da uzmu i zarade - rekao je Vučić novinarima:- Za mene je interesantno da neko pita za to i napada državu, a da je potpuno jasno da je reč o privatnoj imovini i problemu koji je napravio privatnik, koji nikog ništa ne pita, dođe u državu i kaže: „Ja nemam pare i ne dam pare za to. Ja sam bogat i imam nekoliko aviona, ali ne dam pare za to, narod neka crkne, a vi iz države gledajte šta ćete“.

Premijer je dodao da je u ponedeljak tim povodom zakazao sastanak sa ministrom za vanredne situacije Velimirom Ilićem, ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i direktorom Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Markom Blagojevićem. Prema njegovim rečima, potrebno je da se postave dve brane kako bi se sprečio prodor jalovine, do sada se u reke izlilo 80.000 kubnih metara opasne materije.

Poplave ih uništile narod u Krupnju vukao predsednika vlade za rukav POMAGAJ, VUČIĆU, AKO BOGA ZNAŠ!Više od sat vremena žalili su se juče meštani Krupnja predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću na nevolje koje su ih snašle tokom majskih poplava.- Pomagaj, predsedniče, imao sam njivu, klizište mi odnelo sve. Nemam više od čega da živim - stao je pred premijera Mitar Divljaković iz Kržave, pokazujući fotografije na kojima je ono što je ostalo od njegove imovine.- Domaćine, siguran budi, pomoći ćemo ti oko imanja, i tebi i drugima - zastao je Vučić kraj Mitra.- Predsedniče, meni nisu priznali štetu. Predsedniče, nama je uništen malinjak. Pomagaj, brate, Vučiću, ako boga znaš - bili su samo neki od vapaja.Vučić je juče u Krupnju obišao radove u naselju u kome se gradi 17 novih kuća za one koji su u poplavama ostali bez ičega. Gradnju finansira fond Kalifa Bin Zajeda al Nahjana iz UAE. Još jednu kuću gradiće Italijani. Uskoro počinje gradnja deset kuća u selima, koje finansira UNOPS.(Z. Š.)Zoran DrobnjakHITNO UPUĆEN U MALU REKUPošto se jedan od meštana požalio premijeru da put do Male Reke još nije popravljen, Vučić se najpre raspitao ko je nadležan za popravku tog puta, a onda je pozvao direktora JP „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka i naredio mu da se hitno uputi u to mesto i proveri šta može da se uradi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track