KO GA JE PRAVIO, SVAKA MU ČAST: Nameštaj u pirotskom vrtiću izdržao 40 naraštaja!
Foto: Beta

Na radost 1.200 mališana najzad stigao novi

KO GA JE PRAVIO, SVAKA MU ČAST: Nameštaj u pirotskom vrtiću izdržao 40 naraštaja!

Srbija -
Deca u ovom vrtiću posle pune četiri decenije dobila su nove ormariće, stolove i stolice, ali i ormare u radnim sobama za didaktička sredstva i drugi nameštaj

PIROT - Vrtić "Lane", koji radi u okviru pirotske Predškolske ustanove "Čika Jova Zmaj", dobio je posle četrdeset godina nov nameštaj.

Nameštaj su proteklih godina dobili i drugi vrtići, izjavio je direktor Predškolske ustanove "Čika Jova Zmaj" Miloš Todosijević. Ukupna vrednost investicije iznosi oko dva miliona dinara.

Mališani u ovom vrtiću dobili su nove ormariće, stolove i stolice, ali i ormare u radnim sobama za didaktička sredstva i drugi nameštaj. Prema njegovim rečima, novac za ovu investiciju obezbedila je lokalna samouprava, a proteklih godina nameštaj je obnavljan i u ostalim vrtićima u gradu u cilju poboljšanja uslova za boravak dece u objektima Predškolske ustanove.

"U objektu Lane imamo trenutno najveći broj dece od svih ustanova u okviru PU "Čika Jova Zmaj"- 231 dete. Od kako je sagrađen pre 40 godina praktično nije dobijao nov nameštaj", kaže direktor Todosijević. U PU "Čika Jova Zmaj" upisano je oko 1.200 dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track