Gašić: Najugroženija ličnost u Srbiji trenutno je Vučić
Foto: Marina Lopičić

Najnovija bezbednosna procena

Gašić: Najugroženija ličnost u Srbiji trenutno je Vučić

Politika -
Po onome što smo dobili, u ovom trenutku najugroženija ličnost u Srbiji sa visokim stepenom ugroženosti jeste upravo Aleksandar Vučić, rekao je ministar odbrane

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas da Vojno bezbednosna agencija (VBA) nikoga ne prisluškuje, a da je u ovom trenutku najugroženija ličnost premijer Aleksandar Vučić.

"Po onome što smo dobili bezbednosnu procenu, u ovom trenutku najugroženija ličnost u Srbiji sa visokim stepenom ugroženosti jeste upravo Aleksandar Vučić", rekao je Gašić. On je naglasio da će bezbednost premijera Vučića biti maksimalna, ističući da VBA ne može nikoga samostalno da prisluškuje bez odluke suda i da zaštitnik građana Saša Janković to odlično zna.

"Vojska Srbije počela da diže glavu""Bez saradnje sa drugim službama i bez naloga suda VBA ne može i nije tehnički opremljena, da to može da radi", naglasio je Gašić. On je istakao da tvrdnja da VBA prisluškuje stranačke vođe i sindikate predstavlja zamenu teza i napad bez odgovornosti i najavio da će novi zakon o Vojsci i odbrani Srbije dati "jači zamah". "Vojska Srbije počela je da diže glavu, a to mnogima u svetu i u našem neposrednom okruženju ne odgovara", rekao je Gašić.Ministar odbrane je dodao da je počelo rešavanje socijalnog statusa pripadnika Vojske Srbije. "Pozadina cele ove priče nije Vojska Srbije, nego da se otvori prostor ispred premijera Aleksandra Vučića", rekao je Gašić.Gašić je ukazao da je mnogo različitih i međunarodnih i svih drugih interesa isprepleteno, počev od "Esmarka", upitavši kome odgovara jaka industrija i uređena, organizovana i moderna Srbija, osim građanima Srbije. "Narod Srbije je gospodar Srbije, a ne neko sa strane i mnogi interesni lobiji", rekao je Gašić i dodao da "svaki put kada imamo problem zaštitnika građana štiti poverenik za informacijie".

"Nikolić nije hteo kobre nego policiju"Gašić je istakao, povodom incidenta koji se dogodio na Paradi ponosa, da dokumenta, koja su nabavljena operativnim radom, ne može da stavi na uvid zaštitniku građana Jankoviću, dok mu to ne kaže Tužilaštvo.Ministar odbrane je dodao da "kobre" mogu da obezbeđuju i premijera, da bi trebalo da obezbeduju i predsednika Republike, a da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić izabrao da ga obezbeđuje policija.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja