UMALO TRAGEDIJA U PROKUPLJU: Poklopac tavana škole pao i povredio dve učenice
Foto: Facebook

OŠ Nikodije Stojanović Tatko

UMALO TRAGEDIJA U PROKUPLJU: Poklopac tavana škole pao i povredio dve učenice

Srbija -
Prostor u kome je 9 učionica, napravljen je pre više od 100 godina i do sada nije rekonstruisan

PROKUPLJE - Dve učenice su lakše povređene u Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“ kada je na njih sa plafona pao poklopac za tavan od lesonita.

Reč je o učenicama prvog i petog razreda koje su bile u hodniku kada je zbog propalog krova i jakog vetra došlo do prevrtanja tavanskog kapka. Na sreću, zadobile su samo ogrebotine, ali je ovaj incident pokrenuo pitanje bezbednosti dela školske zgrade u kojoj su se nalazile. Prostor u kome je 9 učionica, napravljen je pre više od 100 godina i do sada nije rekonstruisan.

Direktorka ove škole Ljiljana Subotić je odmah obavestila sve nadležne institucije, a tokom dana je školu posetila i nadležna komisija Opštine Prokuplje.

Krov na tom delu zgrade je u izuzetno lošem stanju, a plafoni su popucali i polako se spustaju. Obratili smo se lokalnoj samoupravi i dobili čvrsto uverenje da smo prioritet - kaže direktorka Ljiljana Subotić.Po njenom mišljenju, hitno je potrebna rekonstrukcija ili izgradnja novog prostora. Iako je ceo objekat nedavno okrečen, već se pojavila vlaga jer je krov potpuno propao, a plafoni su počeli da se spuštaju.

Hitno je održana i sednica Saveta roditelja i Školskog odbora na kojoj je dogovoreno da se u ponedeljak donese odluka hoće li deca ići u školu u tom delu zgrade.

(Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track