KO TO DAHĆE KOD LESKOVCA: Osnovnoj školi veliki telefonski računi, zovu hotlajn!
Foto: Kurir

Nezapamćeno u selu Manojlovac

KO TO DAHĆE KOD LESKOVCA: Osnovnoj školi veliki telefonski računi, zovu hotlajn!

Srbija -
U školi „Radoje Domanović“ mesecima su mislili da uvećane račune plaćaju zbog interneta ili majstora koji su postavljali grejanje. Ali, kad su isključili internet, a majstori završili posao, računi se nisu smanjivali

LESKOVAC - Osnovnoj školi „Radoje Domanović“ u selu Manojlovcu kod Leskovca mesecima stižu veliki računi za telefon. Ispostavilo se da neko od zaposlenih zove vruće linije

Više meseci u školi „Radoje Domanović“ u leskovačkom selu Manojlovce su mislili da uvećane račune plaćaju zbog korišćenja interneta ili zbog majstora koji su nekoliko nedelja postavljali grejanje. Međutim, kada su isključili internet, a majstori završili posao, veliki računi su i dalje pristizali.

U matičnoj školi i isturenim odeljenjima zaposleno je oko 100 nastavnika i pomoćnog osoblja. Računi su u proseku bili veći za 3.000 do 5.000 dinara po telefonskom broju.

Pre 30 godina, dok je Leskovac imao na stotine društvenih firmi, bilo je uobičajeno da službenici telefonom iz preduzeća zovu rođake u inostranstvu. Direktor škole u Manojlovcu je internom istragom suzio krug osumnjičenih koji su zvali vruće linije. U školi nam je potvrđeno da će ipak ceo slučaj predati policiji. (B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja