Najnovije vesti

A ZAVETOVALI SE NA SKROMNOST: Pogledajte kako su majke sklanjale decu pred limuzinom SPC!
Foto: Mojnovisad

Nedolično

A ZAVETOVALI SE NA SKROMNOST: Pogledajte kako su majke sklanjale decu pred limuzinom SPC!

Srbija
Izvinjenje Eparhije bačke ili njegovog preosveštenstva Episkopa bačkog zbog ovokavog ponašanja sveštenstva, bio bi signal građanima da se ne radi o pravilu, već o izuzetku koji nije prihvatljiv
1 / 4 Foto: Mojnovisad

NOVI SAD - Šetači, koji su se krajnje neuviđavno našli na putu automobila u pešačkoj zoni, bili prinuđeni da se po hitnom postuku sklanjaju ispred automobila duhovnika koji su, valjda zbog njihove izuzetni važnosti, očekivali rašćišćen put, prenosi portal Mojnovisad.

Od Vladičanskog dvora na koju god stranu da krenete peške imate manje od sto koraka do ulica koje su otvorene za saobraćaj. Ipak, sudeći prema fotografijama koje smo dobili od građana, juče je nekima od sveštenstva SPC to bilo mnogo. Ali problem tu tek počinje...

Ne samo da se kolima mora gde im mesto nije, već se jasno vidi da su majke sa decom i drugi šetači, koji su se krajnje neuviđavno našli na putu automobila u pešačkoj zoni, bili prinuđeni da se po hitnom postuku sklanjaju ispred automobila duhovnika koji su, valjda zbog njihove izuzetni važnosti, očekivali rašćišćen put kroz, evo ponavljamo se, pešačku zonu u najstrožem centru Novog Sada.

Foto: Mojnovisad.com
Foto: Mojnovisad.com

Privilegije su čudo. Obratite pažnju na poslednju fotografiju u nizu. Nije problem u onome što su sveštenici priredili građanima koji su lepo popodne koristili za šetnju, problem je što je to građanim fotografisao.

Naravno, građanin je kriv, uradio je to krajnje tendenciozno i sa namerom da uruši ugled institucije i njenih predstavnika koji sa svime navednim nemaju ništa.

Foto: Mojnovisad.com
Foto: Mojnovisad.com

A i taj objektiv. Može li se njemu verovati?

U svakom slučaju, izvinjenje Eparhije bačke ili njegovog preosveštenstva Episkopa bačkog zbog ovokavog ponašanja sveštenstva, bio bi signal građanima da se ne radi o pravilu, već o izuzetku koji nije prihvatljiv.

Trebalo bi ovom prilikom podsetiti da je jednom patrijarh Pavle videvši parkirane limuzine i džipove ispred patrijaršije upitao čije je ovo. Kada su mu rekli da su to automobili njegovih vladika, patrijarh je samo kratko rekao:

"Šta bi bilo da se nisu zavetovali na skromnost."

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...