POPOVIĆ:  Srbija danas treba da sledi Miloševu viziju
Foto: Printskrin

SNP obeležila dva veka od početka Drugog srpskog ustanka

POPOVIĆ: Srbija danas treba da sledi Miloševu viziju

Društvo -
Pre tačno dva veka knez Miloš Obrenović poveo je bitku za obnovu srpske države. Stao je pred ustanike i rekao: Evo mene, eto vas, rat Turcima, podsetio je Popović

BEOGRAD - Srpska narodna partija, na čelu sa predsednikom te parije Nenadom Popovićem danas je, povodom obeležavanja dva veka od početka Drugog srpskog ustanka, položila vence na spomenik "Takovski ustanak" u Beogradu.

"Pre tačno dva veka knez Miloš Obrenović poveo je bitku za obnovu srpske države. Stao je pred ustanike i rekao "Evo mene, eto vas, rat Turcima"", podsetio je Popović nakon polaganja venaca.

Prema njegovim rečima, knez Miloš je znao da oseti potrebe naroda.

"Prvi je slao srpsku decu da se školuju u inostranstvo, a najviše su se školovali i Rusiji, potom u Bugarskoj, Nemačkoj, Austriji", podsetio je Popović i dodao da su ti ljudi po povratku u zemlji obnavljali srpsku privredu.

Kako je rekao Popović, knez Miloš je puno radio na obrazovanju, prvi je počeo da naseljava potpuno nenaseljene delove Srbije, dajući građanima koji su tamo išli poreske olakšice i istovremeno ih oslobađao od turskog ropstva.

"Srbija danas treba da sledi Miloševu viziju, a najviše da radi na obrazovanju mladih. Takođe, treba da jačamo ekonomiju kako bismo bili jači u ovoj međunarodnoj konkurenciji i istovremeno moramo da vodimo potpuno izbalansiranu međunarodnu politiku, imajući u vidu i štiteći samo srpski nacionalni interes", poručio je Popović.

 foto printskrin tanjug
foto printskrin tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track