PALMA: Jagodina spremna da primi 70 ugroženih građana Kumanova
Foto: Kurir Štampano

Upućen poziv Damjanovskom

PALMA: Jagodina spremna da primi 70 ugroženih građana Kumanova

Srbija -
Makedonski građani biće smešteni u hotelu, dok će deci biti omogućeno da u nekoj od jagodinskih osnovnih i srednjih škola pohađaju nastavu tokom boravka u Jagodini

JAGODINA - Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma ponudio je danas smeštaj za 70 građana Kumanova izbeglih iz tog grada, gde je tokom vikenda došlo do oružanog sukoba policije i terorista.

Kako se navodi u pisanoj izjavi, Marković je uputio poziv gradonačelniku Kumanova Zoranu Damnjanovskom, da zbog aktuelne situacije u tom makedonskom gradu, nastale zbog terorističkih napada na Kumanovo, u kome je stradalo više policajaca i povređeno desetine građana, pošalje u Jagodinu 70 ljudi.

Makedonski građani biće smešteni u hotelu, dok će deci biti omogućeno da u nekoj od jagodinskih osnovnih i srednjih škola pohađaju nastavu tokom boravka u Jagodini.

Marković je podsetio da je tokom majskih poplava, koje su prošle godine pogodile Jagodinu, Kumanovo doniralo šleper humanitarne pomoći sa vodom, hranom i ostalim životnim namirnicama.

"U ovakvim vremenima, prijateljstvo je nešto što treba negovati i mi želimo da se na ovaj način, koliko je to moguće, odužimo i zahvalimo prijateljskom gradu Kumanovu koji je pomogao kada je nama bilo teško", istakao je Dragan Marković Palma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja