LESKOVAC: Optužnica protiv bivšeg predsednika Skupštine Leskovac
Foto: Dragana Udovičić

Oštetio budžet?

LESKOVAC: Optužnica protiv bivšeg predsednika Skupštine Leskovac

Srbija -
Živojin Stefanović tereti se da je potpisivanjem dva aneksa ugovora o održavanju puteva omogućio drugim licima protivpravno pribavljanje koristi

LESKOVAC - Viši sud u Leskovcu podigao je optužnicu protiv bivšeg predsednika Skupštine grada i predsednika SPS-a u Leskovcu Živojina Stefanovića zbog zloupotrebe službene dužnosti, rečeno je u tom sudu.

Stefanović se tereti da je potpisivanjem dva aneksa ugovora o održavanju puteva na teritoriji grada 2012.godine, omogućio drugim licima protivpravno pribavljanje koristi, čime je oštetio budzet Leskovca. Sumnja se da je tom prilikom i došlo do prekoračenja ovlašćenja, jer je grad mogao za održavanje puteva da potroši 50 miliona dinara, a ta suma je prekoračena, što je predmet dalje istrage.

Živojin Stefanović potvrdio je Tanjugu da je primio optužnicu i najavio da će se se o svemu uskoro izjasniti. "Kao pravnik, tvrdim da tu nema nijednog elementa krivičnog dela i ponavljam da sam sve radio po zakonu, što ću i dokazati", kazao je Stefanović.

Živojin Stefanović bio je od osnivanja član SPS-a i lider te partije u Leskovcu, sve dok pre nekoliko meseci nije formirao Udruženje „Liga za Leskovac“. Stefanović je do pre mesec dana bio predsednik Skupštine grada Leskovca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track