(FOTO) OLDTAJMERI UKRASILI CENTAR GRADA: Svetska izložba jaguara stigla u Novi Sad
Foto: Tanjug Jaroslav Pap

Iz Bratislave

(FOTO) OLDTAJMERI UKRASILI CENTAR GRADA: Svetska izložba jaguara stigla u Novi Sad

Srbija -
Oldtajmer klub Jaguar tradicionalno svake godine organizuje putovanje Evropom, a u Novi Sad su stigli direktno iz Bratislave. Izložba "jaguara" traje danas do 18 sati
1 / 6 Foto: Tanjug Jaroslav Pap

Stari jaguari ukrasili centar Novog Sada

NOVI SAD - Stari automobili marke "jaguar", čiji su vlasnici članovi Oldtajmer kluba "Jaguar" iz Strazbura, ukrasili su danas centar Novog Sada gde su se zadržali na proputovanju kroz Evropu. Članove ovog kluba, koji će u Novom Sadu boraviti tri dana, primio je zamenik gradonačelnika Borko Ilić koji je tom prilikom rekao da Novosađani imaju sjajnu priliku da vide izuzetnu kolekciju vrhunskih starih automobila.

"Članovi 'Jaguar' kluba iz Strazbura naši su gosti i poklonili su nam lep događaj. Nadam se da ćemo i mi njima dati deo dobrote koju imaju Novi Sad i Novosađani i da će se prepuni utisaka vratiti svojim kućama", rekao je Ilić.

Ističući da izložba oldtajmara doprinosi poboljšanju turističke ponude grada, on se zahvalio Radovanu Jokiću iz Turističke organizacije koji je, ostvarivši kontakt sa ljudima iz ovog oldtajmer kluba, najzaslužniji za njihovu posetu Novom Sadu.

To je, kako je dodao, lep primer kako lični kontakti nekada mogu biti delotvorniji od bilo kakvih političkih ili zvaničnih dogovora. Članovi Oldtajmer kluba "Jaguar" nisu samo Francuzi, već ima i Švajcaraca, Nemaca, Velšana, a jedan od njih je došao čak sa Tahitija.

Na centralnom gradskom trgu izloženi su automobili velike vrednosti od kojih je nekoliko primeraka iz 50-tih i 60- tih godina prošlog veka, dok je većina njih napravljena 70-tih i 80-tih godina 20 veka. Izloženi automobili izazvali su veliku pažnju Novosađana jer, kako je rečeno i tokom prijema, takva izložba retko se može videti bilo gde u svetu.

Oldtajmer klub "Jaguar" tradicionalno svake godine organizuje putovanje Evropom, a u Novi Sad su stigli direktno iz Bratislave. Izložba "jaguara" traje danas do 18 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track