U Loznici aktivirana 21 protivgradna stanica

U Loznici aktivirana 21 protivgradna stanica

Srbija -
Gradska uprava, kao jednokratnu naknadu svakom strelcu za šestomesečno angažovanje, iz gradskog budžeta izdvojila je po 22.000 dinara

LOZNICA - U lozničkom kraju, u novoj protivgradnoj sezoni, od postojeće 24 protivgradne stanice, aktivirana je 21, sa 43 strelca. To su dve stanice više nego prošle godine, a svaka je snabdevena sa po pet raketa, jednom više nego lani, saopšteno je iz gradskog odeljenja za privredu u Loznici.

Gradska uprava, kao jednokratnu naknadu svakom strelcu za šestomesečno angažovanje, iz gradskog budžeta izdvojila je po 22.000 dinara, dok je republička nadoknada za njihovo angažovanje 4.000 dinara.

Protivgradna zaštita u Loznici pokriva površinu od 61.200 hektara, od čega su na 35.900 hektara obradive površine i voćnjaci. Sezona protivgradne zaštite traje od 15. aprila do 15. oktobra.

Rad strelaca iz 204 protivgradne stanice na području Mačvanskog i Kolubarskog okruga, kojem pripada i Loznica, koordinira Radarski centar Hidrometeorološkog zavoda Srbije na Blizonjskom visu kod Valjeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track