AFERA U LUČANIMA: Fabrika naoružanja 7 godina krala vodu!
Foto: Kurir

Tužilaštvo pokrenulo istragu

AFERA U LUČANIMA: Fabrika naoružanja 7 godina krala vodu!

Srbija -
JKP „Komunalac“ iz Lučana oštećen za 20 miliona dinara jer je bivši direktor, u dogovoru sa čelnikom „MB namenske“, zatrpao vodomer

BEOGRAD - Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ iz Lučana oštećeno je za čak 20 miliona dinara zato što je fabrika naoružanja „Milan Blagojević - namenska“ krala vodu čak sedam godina, saznaje Kurir.Naime, bivši direktor „Komunalca“ Rade Milutinović naredio je svom radniku još u junu 2008. da zatrpa vodomer i šaht preduzeća „MB namenska“ u Lučanima, a da to preduzeće vodu plaća paušalno, po ceni od 9.600 dinara mesečno, uprkos tome što je zatrpani vodomer pokazivao drastično veću potrošnju.Radnici sišli u šaht- Milutinović je to uradio najverovatnije u dogovoru sa direktorom „Namenske“ Radošem Milovanovićem. Za sedam godina samo na taj način ukradeno je vode za 19.873.161 dinar. To je najveća pljačka vode! Sva sreća da je vodomer bio ispravan, pa je moglo da se nakon otkopavanja dokaže koliko je ukradeno - navodi naš izvor.Radnici JKP „Komunalac“ 5. juna ove godine sišli su u šaht i očitali vodomer. Na njemu je utrošena količina vode bila 189.069 metara kubnih, a pre toga je očitavanje bilo tačno pre sedam godina, 31. maja 2008, i evidentirana je potrošnja od 18.108 metara kubnih. To znači da je za tih sedam godina potrošen 170.961 metar kubni, od čega su za sve to vreme iz „Namenske“ platili samo 6.720 metara kubnih, i to u mesečnim ratama od po 9.600 dinara.Kada je Milutinović smenjen, novi direktor Milomir Bešević dao je nalog da se ispita sumnjiva potrošnja vode. Nakon što je utvrđena krađa, Bešević je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv bivšeg direktora Radeta Milutinovića. Prijava je u petak prebačena u Više javno tužilaštvo u Čačku.Ne misli o vodiRadoš Milovanović, generalni direktor preduzeća „MB namenska“, kaže da ga ne zanima šta je bilo sa vodom.- Nisam ja zatrpao šaht, nego radnici JKP „Komunalac“. Ne znam zašto. Mi smo plaćali sve račune koje smo dobijali. Da li znate kakvu ja odgovornost ovde imam?! Ne mogu da mislim o vodi - rekao je ljutito Milovanović.Bivši direktor „Komunalca“ Rade Milutinović do zaključenja broja nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Milomir Bešević iz JKP „Komunalac“ PODNEO SAM PRIJAVU PROTIV BIVŠEG DIREKTORA!Novi direktor JKP „Komunalac“ Milomir Bešević potvrdio je za Kurir da je podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Radeta Milutinovića.- Otkad sam stupio na dužnost, prioritet je da se smanji gubitak vode. Odmah sam krenuo u akciju provere ispravnosti vodomera. Kod mnogih fizičkih i pravnih lica vodomeri godinama nisu baždareni, a računi su se fakturisali paušalno. U februaru smo imali gubitak 76 odsto, a u junu, nakon mera, smanjeno je na 56 odsto - kaže Bešević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track