PRIJEM AMBASADORA ČUŠEVA: Bolja saradnja Belorusije i Grada Zaječara u budućnosti
Foto: TV Best

Uskoro i bratimljenje s nekim gradom iz Belorusije

PRIJEM AMBASADORA ČUŠEVA: Bolja saradnja Belorusije i Grada Zaječara u budućnosti

Srbija -
Grad Zaječar je otvorenog srca i otvorenih vrata i zahvaljujem se ambasadoru Čuševu što je izdvojio vremena da nas poseti", istakao je predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković

ZAJEČAR - Kulturna, ekonomska i poltička saradnja, kao i unapređenje odnosa Grada Zaječara i Belorusije, bile su teme razgovora beloruskog ambasadora u Srbiji Vladimira Čuševa i čelnika Grada Zaječara.

Ambasador Belorusije Vladimir Čušev gost je Zaječara povodom Dana grada.

"Grad Zaječar je prijatelj Belorusije i u narednom vremenskom periodu radićemo na unapređenju odnosa naših naroda, kao i na razvijanju kulturnog i privrednog potencijala. Grad Zaječar je otvorenog srca i otvorenih vrata i zahvaljujem se ambasadoru Čuševu što je izdvojio vremena da nas poseti", istakao je predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković.

"Radićemo na pobratimljenju Grada Zaječara i nekog grada iz Belorusije, jer ćemo na taj način poboljšati kulturni, ekonomski i privredni potencijal. Prvi put sam ovde, tako da čestitam građanima Zaječara i gradskom rukovodstvu Dan grada. Poslednjih nekoliko godina, saradnja Srbije i Belorusije je poboljšana, tako da ćemo sarađivati u budućnosti", rekao je Vladimir Čušev, ambasador Belorusije u Srbiji, objavila je TV Best.

U znak zahvalnosti, predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković i gradonačelnik Velimir Ognjenović uručili su poklone beloruskom ambasadoru Vladimiru Čuševu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja