DEČJE SELO MOLI: Pomozite nam da nabavimo gorivo za grejanje
Foto: AP/Ilustracija

Da mališanima bude toplo

DEČJE SELO MOLI: Pomozite nam da nabavimo gorivo za grejanje

Srbija -
Prethodnih godina situacija je postala sve teža jer broj dece u toj ustanovi raste, a uslovi u kojima žive postaju sve teži

NOVI SAD - Ustanova za decu i mlade Dečje selo “Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici uputila je danas apel za pomoć pri nabavci goriva za grejanje objekata u predstojećoj zimskoj sezoni.

Prethodnih godina situacija je postala sve teža jer broj dece u toj ustanovi raste, a uslovi u kojima žive postaju sve teži, navedeno je u saopštenju iz Dečjeg sela.

Ta ustanova je putem donacije uspela da obezbedi sredstva za nabavku peći za grejanje na biomasu, odnosno na pelet, čime su “nastavili akciju kreiranja ‘Eko sela’, pružajući deci primer za budućnost”, ističu u Dečjem selu.Ta socijalna ustanova pozvala je zainteresovane za pružanje pomoći “da nam se priključe da ove godine po prvi put zagrejemo Dečje selo na pelet i postanemo prvi koji to radimo”.

Pored direktnog kontakta na broj telefona 021/461-177, zainteresovani za pružanje pomoći Dečjem selu mogu da se jave i putem internet na http://igg.me/at/zagrevanje/x

U saopštenju se navodi da će sredstva koja budu skupljena biti isključivo usmerena za nabavku peleta. U Dečjem selu u Sremskoj Kamenici boravi više od 100 štićenika a najave su da će biti nastavljena tendencija rasta broja dece i mladih u toj ustanovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track